“Barba je partija”, vesela punk rock pjesma Špurijusa i Saše Antića
20. studenoga 2019.
Music Box (9562 Članci)
Podijeli

“Barba je partija”, vesela punk rock pjesma Špurijusa i Saše Antića

Splitski Špurijus protekle je godine predstavio svoj debitantski albuma ‘Masovni ukus’, a kako se snimanje albuma odužilo na period od godinu dana, u rupama između snimanja nastavili su snimati i nove pjesme, koje će uskoro predstaviti na svojem drugom albumu, kojeg najavljuju singlom i spotom “Barba je partija” nastalom u suradnji sa Sašom Antićem. 

“Barba je partija” je pjesma koja označava njihov povratak izvornom glazbenom izričaju iz ranih dana demo faze benda, kako oni sami kažu – nešto što bi se moglo nazvati veselim punk rockom s izrazitim mediteraniskim pečatom po kojem su i najpoznatiji u lokalnim okvirima.

„Špurijus nikad nije imao neke skrivene poruke pjesama, a izravni tekstovi su oduvijek bili naš forte, tako da se već na prvo slušanje pjesme može iščitati poruka, u kojoj se iz perspektive oproštajnog govora umirućeg barbe, govori o slavljenju života i uživanju u istome, nauštrb trčanju za novcem i obavezama.“  – Špurijus

Pjesma je nastala u suradnji sa Sašom Antićem koji potpisuje produkciju, miks, mastering, prateće i klapske vokale, a snimana je u studiju Bozon. Iz benda kažu kako je rad na pjesmi protekao u sjajnom ozračju i druženju s odličnom ekipom , a pjesmu su a capella introm i outrom dodatno oplemenili i priznati klapski pjevači Vladimir Garić i Zdeslav Mišurac. Na klavijaturama se pridružio stalni suradnik i prijatelj Bruno Matijašević, a snimali su Dino Siriščević i Boris Ždero.

Barbu je ekranizirao mladi splitski redatelj Šimun Šitum, koji je spot realizirao u suradnji s Glorijom Lizde i Sandrom Barabom.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Domagoj Božinović, a u aranžmanu mu se pridružuju Ivica Božić, Boris Tudor, Ante Sabalić, Bruno Matijašević i Vladimir Garić. Uživo će pjesmu predstaviti ove subote, 23.11. u splitskom Cirkusu, gdje će uz premijerno Barbe odsvirati i svoj standardni punokrvni punk rock koktel manjih i većih hitova svoje dvadesetogodišnje karijere!

Foto: Petar Kosović