Mimika Orchestra krajem mjeseca objavljuje album “Divinities of the Earth and the Waters”
17. svibnja 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Mimika Orchestra krajem mjeseca objavljuje album “Divinities of the Earth and the Waters”

‘Divinities of the Earth and the Waters’ je konceptualni album o čovječanstvu, zajedničkoj povjesti i kulturnoj povezanosti, ali i o psihodeličnom putovanju pojedinca u samoga sebe, svoje strahove i moralne dileme.

Oni su predstavljeni kroz niz događaja temeljenih na južnoslavenskoj i drugim balkanskim tradicijama, slavljima i glazbenim stilovima. Radnja prati protagonista od ranog djetinjstva do sprovoda. Zvuk Mimika Orchestra može se opisati kao mješavina progresivnog rocka, jazza i tradicionalne glazbe, ali tu su i teški grooveovi, sintesajzeri, live elektronika i free jazz improvizacije. Album sadrži 7 dugih kompozicija koje je napisao i aranžirao Mak Murtić, a pod njegovom palicom izvelo ih je preko 30 glazbenika. Miks je radio Hrvoje Nikšić, mastering Petar Dundov, a za likovno oblikovanje i dizajn bila je zadužena Jiao Guo .

U petak 25.05. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu Mimika Orchestra u cjelosti će predstaviti album Divinities of the Earth and the Waters. Uz orkestar gostuje i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) te skladatelj, autor, vokalista i istraživač tradicije sevdaha Damir Imamović.

Uz orkestar i cjelokupni zvučni nastup, osmišljen je i video zid autorice Ive Gavrilović koji se veže uz cjelokupnu priču. Nastup će se odviti u Muzeju Suvremene Umjetnosti u vrhunski opremljenoj dvorani Gorgona te će orkestar za ovu prigodu biti i proširen s dodatnim i često gostujućim članovima iz Hrvatske i Slovenije.

ULAZNICE: entrio.hr

AFTER PARTY: Nakon koncerta održati će se After party u klubu Spunk (NSB) s DJ-em Damjanom Morellom.

Foto: Sara Marijan (Fotosekcija KSET-a)