Hvaljeni psych funk bend nemanja singlom “Dāw Yĕn” najavljuje novi album
4. srpnja 2020.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Hvaljeni psych funk bend nemanja singlom “Dāw Yĕn” najavljuje novi album

Albumom “Tarot Funk” pulsko – zagrebački psych funk kvintet nemanja je prošle godine osvojio publiku i struku, a singlom “Dāw Yĕn” najavljuju novo studijsko izdanje koje će svjetlo dana ugledati u petak, 17. srpnja ove godine. 

Ime singla inače na tajlandskom jeziku znači “hladna zvijezda”, a za master pjesme je zaslužan Luka Čapeta. Spot je režirao multimedijalni umjetnik i redatelj Dalibor Barić. Pjesmom s albuma “Cosmic Disco” nemanja najavljuje promjenu u zvuku i narativni nastavak priče koju su započeli na “Tarot Funku”.

Prošli album opisuje raspad nemanjinog ega  i početak njegovog “junakovog puta”, a Cosmic Disco ulazi u sljedeću fazu – njegovu “smrt” i unutarnju potragu. Album prati put reikarnacije opisanog u Tibetanskoj knjigi mrtvih, a spot za Dāw Yĕn prikazuje taj proces – put gdje nestaje vrijeme i prostor, gdje vanjsko nalikuje unutarnjem, a unutarnje vanjskom” izjavio je Luka Šipetić, koji je album snimio u svome kućnom studiju tijekom ožujka i travnja ove godine.

Nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live, tijekom samog nastupa benda.

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvečenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji ,Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade.

Foto: Alma Drnovac