Billie Joan novu pjesmu i spot posvetila ocu te upozorila na veliki društveni problem
25. svibnja 2018.
Nikola Knežević (2778 Članci)
Podijeli

Billie Joan novu pjesmu i spot posvetila ocu te upozorila na veliki društveni problem

Nakon kratkog zatišja, kantautorica Billie Joan je predstavila novi singl i spot, nešto drugačiji od ostalih.

Pjesma se zove „Graveyard dad“, a spot za nju je sniman u dva dijela, na području stare vojarne u Sinju te u obližnjoj šumi. Snimio ga je i montirao mladi i talentirani Sinjanin Dominik Belančić. Isti je odgovoran za spot sinjske grupe M.O.R.T po imenu „Logor“, također snimljen na poprištu vojarne. Spot i sama pjesma posvećeni su njenom ocu te se u njoj osvrće na alkohol i suicid, teške teme koje mnogima ne leže pa zato radije pjevaju o suncu, cvijeću i sreći no Billie smatra da je bitno govoriti o realnosti, koliko god neugodna bila.

A realnost govori da je Hrvatska pri vrhu u Europskoj uniji po konzumirnaju alkohola, s više od 12 litara po odrasloj osobi (EU prosjek je 10 litara), od ove ovisnosti pati više od 300 tisuća Hrvata, a sve to potiče, nažalost, i na suicid. U 10 godina UBILO se 10 tisuća hrvatskih građana, na dan je prosjek tri osobe, a najčešće je u pitanju samoubojstvo vješanjem. Visokorizična smo zemlja po tom pitanju, a najugroženiji su muškarci.

Na sve ove podatke želi upozoriti i Billie Joan, te je ovim putem za sve one kojima treba pomoć i podrška na kraju spota naveden kontakt Centra za krizna stanja i prevenciju suicida. Tamo se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili ih možete nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata. Obratite pozornost jer jedino čovjek može spasiti čovjeka.

U međuvremenu dok čekate novi album kantautorice Billie Joan (o kojem slijedi uskoro više informacija) pronađite je na turneji:
08.06. – Festival Poezika; Novi Sad; Srbija
09.06. – Caffe Bar Žiža; Banja Luka; BiH
16.06. – TBA; Sinj; Hrvatska
18.07. – Podgorica; Crna Gora
19.07. – Nikšić; Crna Gora
20.07. – SeaRock Festival; Kotor; Crna Gora

Foto: Ana Kujundžić