Tražili ste hit, evo vam ga – Voland Le Mat ima novu pjesmu!
29. svibnja 2018.
Music Box (9562 Članci)
Podijeli

Tražili ste hit, evo vam ga – Voland Le Mat ima novu pjesmu!

Nakon posljednjih nekoliko tipično volandlematovskih (“Nigredo”, “Nije fer”) stiže jedna nesvakidašnja, plesna, a tekstualno ponovno prepoznatljiva pjesma iz pera Momira Oljače – “Ideš s njim”. “Ideš s njim” novi je singl zagrebačkog kantautora koji nastupa pod imenom Voland Le Mat.

Pjesma je nastala onako kako pjesme i nastaju, slučajno, iz jedne iskre, ideje za refren oko koje sam ispleo ostatak pjesme. Radi se o poprilično neozbiljnoj pjesmi, rekao bih nekarakterističnoj za moj rukopis, ali s druge strane tu je i po duhu joj bliska Les Champs Utrinees, pa možda taj i takav rukopis polako prestaje biti iznimka i postaje pravilo, to ćemo već vidjeti. Jedno je sigurno, ova pjesma služi isključivo tome kako bi vas zabavila a meni popravila budžet. Tražili ste hit, evo vam ga!” – poručuje Voland Le Mat.

Glazba je u cijelosti snimljena u kućnoj produkciji, dok su vokali su otpjevani u DM Studiju braće Domazet. Zvonimir Domazet odradio je miks i mastering, te zajedno s Momirom Oljačom potpisuje produkciju. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje sam kantautor.

Za “Ideš s njim” snimljen je i videospot, a rađen je gerilski, uz pomoć prijatelja, kojima Momir od srca zahvaljuje. Na popisu zahvala našli su se Helena Kezerić koja u spotu ubija pogledom i pokretom i gađa male hipstere u letu te Tomislav Gavranović, Denis Sobo, Velimir Grujić, Sebastijan Vojvoda i Antonino Šimić koji su joj pokušali odoljeti.

Kameru potpisuje Nevio Smajić, za sjajne boje i rasvjetu zaslužni su Ljudevit Fištrić Fis i Davor Vincelj, dok je montaža Momirovih ruku djelo. Spot je snimljen u Jiggy baru u Zagrebu.

Volanda Le Mata možete slušati ove srijede, 30. svibnja u Vintage Industrial Baru gdje će u sklopu Living Room Sessions nastupiti s kantautoricom Gordanom Marković.