Velika Gorica – mjesto gdje jednom godišnje dolaze kantautori sa svih strana svijeta
30. svibnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Velika Gorica – mjesto gdje jednom godišnje dolaze kantautori sa svih strana svijeta

Exposure Music Festival predstavlja najbolje od poetskih i glazbenih trenutaka na regionalnoj i europskoj sceni.

Ljubitelji kantautorskog izraza novim izdanjem Exposure Music Festivala još jednom će doći na svoje. Exposure Music Festival, najveći europski kantautorski open-air festival održat će se 15. i 16. lipnja na Ranchu Kurilovec u Velikoj Gorici, a svojim 6. izdanjem još jednom će mapirati najbolje od poetskih i glazbenih trenutaka na regionalnoj i europskoj sceni.

IZVJEŠĆE: Dvije jedinstvene i vrhunske zabave drugog dana Exposure Music Festivala

Ove godine tijekom dva dana trajanja festivala, na svojih specifičnih osam pozornica Exposure Music Festival ugostit će kantautore iz deset zemalja svijeta, a danas su predstavljena i njihova imena. Na šestom izdanju festivala nastupit će Anita Šunjić (BIH), Dave Mckendry (IRE), James Walker (UK), Anne Marie (SRB), ČudnoReĐe (HR), Astor Lajka (SRB), Speaking silences (DE), Krasimir Purvanov (BG), Mateja Škelja (HR), Dan Zelisko (ES), Lilly Drumeva (BG), Dominik Kukić (HR), Sabina Vostner (SLO), Coolio Jack (HR), Doug Andrews (USA) i Graeme Mark (IRE).

“Zanimljivo je što svi najavljeni izvođači imaju svoj poseban stil, od indie folka do šansone. Također, neki od njih su renomirani kantautori koji su svoje mjesto našli u samom vrhu kantautorske scene, npr. Lilly Drumeva već godinama nastupa po cijelom svijetu samostalno i sa svojim bendom Lilly of the West, te je ostvarila mnoge međunarodne glazbene suradnje, dok su neki od njih tek na početku karijere. Presjek raznih stilova, jezika i tematika je ono što čini ovaj njihov zajednički nastup interesantnim.” – otkrio je umjetnički ravnatelj festivala Vedran Ivorek.

Ovaj međunarodni festival daleko je od običnog  – od milja nazvan Muzički Stonehenge, festival interaktivnog karaktera pruža i glazbenicima i publici autentično iskustvo u kojem se slušatelj nalazi u središtu kruga koji čini osam pozornica.

Exposure Music Festival također ostvaruje suradnju s brojnim festivalima iz regije i EU te je ovo međunarodno druženje centralno mjesto povezivanja i upoznavnja organizatora i glazbenika sa svih strana svijeta koje je Veliku Goricu upisalo na glazbenu kartu svijeta. Uz glazbene radionice, panele i predavanja raznih tematika, novosti ove godine su projekcije glazbenih dokumentarnih filmova te dnevna druženja i after party na velikoj pozornici koja će ugostiti sjajna glazbena imena.

Vedran Ivorek ToughRa: “Prekrasno je vidjeti sve veći broj posjetitelja Exposure Music Festivala”

U filmskom programu bit će predstavljen redateljski debi glumca Caseyja Afflecka “Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa”, nevjerojatan prikaz turbulentnih godina u životu međunarodno poznatog i za Oscara nominiranog glumca Joaquina Phoenixa prilikom najave da se povlači iz uspješne filmske karijere u jesen 2008. godine i započinje karijeru hip-hop glazbenika, “Journey to Jah”, film o potrazi glazbenika za autentičnošću daleko od zapadnjačkih potrošačkih društava u zemlji rastafarijanstva i reggae glazbe, Jamajci, te “Marley”, film o istinskoj međunarodnoj ikoni dvadesetog stoljeća Bobu Marleyu, ujedno prvi službeni odobreni biografski film o životu, nasljedstvu i globalnom utjecaju legende, jednog od najutjecajnijih pjevača, tekstopisaca, glazbenika i aktivista u povijesti.

Kantautorski showcase, brojne radionice i sjajan filmski izbor zaokružit će neizostavan glazbeni program koji će organizatori najaviti u narednim danima.

IZVJEŠĆE/FOTO: Treći dan pokazao najbolje od Exposure Music Festivala

Uz besplatan ulaz na festivalski program posjetiteljima je osiguran i besplatan kamp kako bi maksimalno uživali u ovom autentičnom glazbenom iskustvu.

POKROVITELJI EXPOSURE MUSIC FESTIVALA:
Grad Velika Gorica, TZ Grada Velike Gorice, Zagrebačka županija, PUO Velika Gorica, Gorički klub mladih, Ranch Kurilovec, Udruga Izlaz, Takt festival, City Radio, Polak Media, Mixer.hr, Pop!Mix.hr, S.O.S. Maribor, Mlin Pukanić, Caffe bar Podrum, Barikada.com, Trecisvijet.com

Glavni medijski pokrovitelj:
Music Box