Kojoti uoči koncerta na krovu MSU-a predstavili evoluciju koja ide u pogrešnom smjeru
6. lipnja 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Kojoti uoči koncerta na krovu MSU-a predstavili evoluciju koja ide u pogrešnom smjeru

Grupa Kojoti je danas, tri dana uoči koncerta na krovu MSU-a, objavila novi video i singl ‘Evolucija ide u pogrešnom smjeru’. Pjesmu su posvetili počupanim magnolijama Grada Zagreba, ali i svim počupanim magnolijama u svijetu.

Naravno, to je samo simbolički rečeno, što je potvrdio i Davor Viduka, autor teksta i glazbe te gitarist Kojota.

‘Evolucija ide u pogrešnom smjeru’ je četvrta nova pjesma koju su Kojoti snimili od kada su krajem siječnja 2017. godine napravili svoj veliki come back. Ovoga puta riječ je o nešto ‘’mekšoj’’ pjesmi od prijašnjih singlova ‘’Mi ne pripadamo tu’, ‘Nova riječ’ i ‘Ljubav u kvaru’, ali nju i dalje prati prepoznatljiv čvrsti kojotovski gitarski riff.

Osim toga, izbacivanjem ovog singla Kojoti definitivno stavljaju finalnu točku na priču o uspješnim povratničkim koncertima te najavljuju izlazak novog studijskog albuma koji bi za Dancing Bear trebao biti objavljen do kraja ove godine. Za sada je snimljeno šest pjesama s nadolazećeg albuma; sve su snimljene u studiju GIS na Kastvu kod Mateja Zeca s kojim Kojoti njeguju dugogodišnje poznanstvo pa im je zajednički rad odlično sjeo.

Pjesma je izašla u pratnji animiranog video spota kojeg potpisuje Dalibor Barić.

Na jednoj od spomenutih novih pjesama koja je naslovljena ‘Sve je pod kontrolom, i koja će ove jeseni biti singl, gostuje britki osječki reper Kandžija koji će ne krovu MSU-a biti specijalni gost Kojota.

Uz sve ove aktivnosti, Kojoti i Dancing Bear su uspjeli u tome da dan prije koncerta, dakle u petak 8. Lipnja, u prodaju bude pušten njihov prvi LP. Riječ je, zapravo, o best of vinlyu naslovljenom ‘Najboljih 11!’’.

A, ‘Najboljih 11!’’ naravno donosi sve najveće hitove Kojota poput ‘Razuzdan i lud’, ‘Halucinacija’, ‘Hodala je pola metra iznad zemlje’, ‘Izgubljen u svemiru’, a među njih uvukla se i ‘Nova riječ’ pjesma snimljena 2018. godine.

Promocija vinyla održat će se u Dancing Bear shopu, na dan izlaska u petak 8. Lipnja u 13 sati. Bend će se družiti s fanovima i medijima, potpisivati LP, te će odsvirati novi singl ‘Evolucija ide u pogrešnom smjeru’.

Ulaznice za koncert Kojoti – Ljeto u MSU! 9.6. potražite u sustavu Eventim po cijeni od 85,00 kn.

Foto: Nikola Knežević