Zvonko Bogdan i u zagrebačkom hramu glazbene kulture slavi 50 godina od prve autorske pjesme “Ej, salaši na severu Bačke”
13. prosinca 2021.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Zvonko Bogdan i u zagrebačkom hramu glazbene kulture slavi 50 godina od prve autorske pjesme “Ej, salaši na severu Bačke”

Zvonko Bogdan, legenda tamburaške glazbe i pjevač našega djetinjstva, ove godine obilježava 50 godina od nastanka svoje prve autorske pjesme – “Ej, salaši na severu Bačke”. 

Prema riječima samoga Zvonka, pjesma je nastala jednog zimskog dana u autobusu u kojem je svirala glasna glazba, kad se iz Beograda vraćao u Sombor. Odmah nakon što je došao kući, zapisao je pjesmu, a njegov kapelnik mu je rekao da će je moći pjevati i za 50 godina. To se doista i dogodilo, a vojvođanski umjetnik otpjevat će je na tradicionalnom predbožićnom koncertu u Zagrebu uz ostale hitove te nove skladbe koje još niste imali priliku čuti.

Ne propustite savršeni glazbeni doživljaj koji će se održati u Lisinskom u Zagrebu u četvrtak, 23. prosinca s početkom u 19 sati i 30 minuta. Zaboravite na izazovne trenutke današnjeg doba te se uz kralja panonske ravnice, 20 tamburaša i posebne goste iz Subotice uputite u vremena kada se putovalo Fijakerom starim, išlo na Bunjevačko prelo i sanjkama vozilo sa salaša.

Ulaznice možete kupiti na blagajnama Lisinskog i na ulaznice.hr po cijeni od 120 do 200 kuna.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku – više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog.