Na Exit stiže i vodeća techno zvijezda nove generacije Joseph Capriati!
6. lipnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Na Exit stiže i vodeća techno zvijezda nove generacije Joseph Capriati!

Ovogodišnje finale EXIT festivala, ne prestaje rasti u svojim, sad već izvjesno povijesnim dimenzijama, pa je program završne noći upravo postao još veći!

Na mts Dance Arenu, jednu od vodećih svjetskih elektronskih pozornica, u nedjelju 15. srpnja, osim već najavljenog zatvaranja cijelog festivala uz nastup nenadmašne Nine Kraviz i epskog tandema Tale of Us, stiže i vodeća techno zvijezda nove generacije, Napolitanac u nezadrživom naletu na sam svjetski tron – Joseph Capriati! Ovu udarnu postavu pojačati će i nesvakidašnje talentirani danski producent, te nesporno karizmatična DJ zvijezda Kolsch, ali i sve sjajnija zvijezda iz srca berlinske scene Dana Ruh! Za uvod u ovo finale i glazbenu dijagonalu od epskih synthova do apsolutne rave ludnice, bit će zadužen sjajan banjalučko-sarajevski duo After Affair!

Joe Capriati je zvijezda čiji uspon je apsolutno vrtoglav. Miljenik je vodećih izvođača velike techno generacije kao što su Carl Cox, Marco Carola ili Dave Clarke, a još uvijek se prepričava i njegov b2b nastup uz Adama Beyera na mts Dance Areni 2015. godine! Ovog univerzalno obožavanog izvođača i miljenika elektronske scene svi vodeći svjetski festivali danas svrstavaju u red najvećih headlinera, a centralni događaj na prošlom Amsterdam Dance Eventu, Awakenings, dao mu je da ima svoju noć svrstavši ga u rang s imenima kao što su Paul Kalkbrenner, Adam Beyer i Ben Klock! Njegov raspored se počeo popunjavati i po godinu dana unaprijed, a ovakav status na svjetskoj sceni donijele su mu nove generacije svjetske publike koja svjedoči njegovim nepogrešivim setovima na događajima kao što su Time Warp, vodećim klubovima kao što su fabric, Sub Club, Berghain, Fuse i drugi ili kao rezident Music On i Revolution partyja na Ibizi. Capriati kao apsolutni radoholik iza sebe ima vrtoglavih 200 i nešto pjesama i remikseva, uz dva studijska i dva miks albuma, uz pojavljivanje na desetinama drugih izdanja. Njegov autentičan šarm prati fanatična izdržljivost, o čemu najbolje govori činjenica da je protekle godine u klubu Heart u Majamiju napravio set od 25 sati i 30 minuta!

Danac koji briše i piše nova pravila u muzici, Kolsch uz njegov karakterističan melodičan zvuk postao je redovita zvijezda vodećih svjetskih festivala, uključujući i EXIT, uz festivale kao što su Sonar, Awakenings, Kappa Futur, ali i mjesta kao što su Eiffelov toranj s čijeg je vrha puštao muziku u direktnom prijenosu za poznati Cercle kanal! Njegovo multikulturno porijeklo i odrastanje u fascinantnoj anarho-hipi komuni Christiania oblikovale su ovog budućeg svjetski poznatog producenta i DJa, te se imaginarni svijetovi u kojima je tada boravio osjete u treperavim i živopisnim setovima, a kada se u njegov glazbeni izraz umješaju i orkestarske perkusije i žice, krajnji rezultat je transcedentni techno koji se rijetko može čuti i doživjeti. A pravi spoj emocija i elektronike bit će i set multitalentirane Dane Ruh, rezidentice kultnog berlinskog mjesta Club Der Visionaire! Njezin zvuk se slobodno kreće od house do techno okvira, a izdanja joj objavljuju etikete kao što su Ostgut Ton, Brouqade i Underground Quality, s kojima više od desetljeća otvara vrata najboljih svjetskih klubova i festivala. Impresivnu postavu posljednjeg dana EXITa zaokružit će najtraženiji regionalni DJ duo After Affair koji svojim originalnim nastupima izaziva sve više pažnje u regiji, što po maratonskim setovima koji ne poznaju stilske granice, tako i po neobičnim lokacijama za svoje partyje na kojima im gostuju vodeća svjetska imena kao što su Solomun, Dixon, Ame i drugi. Oni sami svoj zvuk opisuju kao “dubinu, mrak i groove” koji će biti idealna uvertira za glazbenu završnicu ovogodišnje mts Dance Arene i celog Exita.

Popularna 4+1 akcija EXIT festivala samo do petka!

EXIT festival bit će održan od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstavit će neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Migos, Grace JonesDavid GuettaMartin GarrixZiggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Helena Hauff, Sevdaliza, Cockney Rejects, Dog Eat Dog, Madball, Slaves, Jax Jones, Carl Craig, Tale of Us, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Idles, Burak Yeter, Brujeria, Mahmut Orhan, Ofenbach, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnogi drugi.

Omiljena 4+1 akcija ljubitelja festivala u kojoj društvo kupnjom četiri festivalske ulaznice, petu dobiva na poklon, traje još samo do petka, 8. lipnja.

U ponudi su festivalske ulaznice po 469 kn te jednodnevne po 190 kn, a dostupne su na prodajnim mjestima i online na stranicama Entria i Ticket Shopa,

Turistički paketi koji osim ulaznica, sadrže i opcije za smještaj i prijevoz do EXIT festivala mogu se pronaći na službenoj Exitovoj stranici.