Koncert seksteta jazz gitariste Brune Mičetića u Lisinskom zabilježen na DVD-u
12. lipnja 2018.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Koncert seksteta jazz gitariste Brune Mičetića u Lisinskom zabilježen na DVD-u

Nakon više nego uspješnog albuma ‘Beauty of Your Soul’ (Dallas Records 2016.) Bruno Mičetićje odlučio snimiti i live izdanje, a izvrsna prilika za to je bio koncert u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje je 2017. godine nastupio sa svojim kolegama i dragim prijateljima.

Šestorica eminentnih jazz glazbenika, Bruno Mičetić (gitara), Vojkan Jocić (tenor i alt sax), Gojko Tomljanović (klavir i synth), Joe Kaplowitz (orgulje), Goran Rukavina (kontrabas i električni bas) i Marko Lazarić (bubanj) više od sat vremena su vodili publiku ovim zanimljivim glazbenim putovanjem. Poseban gost večeri bio je Primož Grašič, Brunin dugogodišnji prijatelj i mentor, kojemu je i posvetio skladbu ‘Blues for PG’.

Kroz svih osam izvedenih kompozicija uz osnovni jazz zvuk provlače se blues, swing, funk i latino stilovi koji su, svaki na svoj način, uz vrhunske izvedbe cijenjenih glazbenika, obogatili Brunine autorske skladbe i transformirali ih u nove glazbene poslastice.

Na stvaranju ‘Beauty of Your Soul live at Lisinski’ izdanja (Dallas Records 2018.) sudjelovali su:

Nenad Jelsavec – live sound | Emir Altić – recording | Davor Devčić – mix i mastering, D3 studio |  Euroval – video snimanje.

Foto: Dallas Records Promo