IZVJEŠĆE/FOTO Prvi Pine fest u Samoboru pred oko 10 tisuća posjetitelja!
17. lipnja 2019.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO Prvi Pine fest u Samoboru pred oko 10 tisuća posjetitelja!

U Samoboru se u petak i subotu održao prvi Pine fest, a susjedni grad metropole je 14. i 15. lipnja bio domaćin sjajne glazbe i odličnog provoda.

Bogati lineup prvog izdanja samoborskog ’boutique” festivala u samom startu najavljivao je dobru glazbenu poslasticu i odličnu posjećenost, no nitko nije očekivao da će zelena oaza parka Centra za mlade Bunker ponuditi nesvakidašnju atmosferu i podići “ljestvicu” organizacije na jako visoki nivo. Posjećenost je premašila brojku od 10.000 posjetitelja iz Samobora, Zagreba i bliže okolice, a popratni sadržaji, ležerna atmosfera, odličan line up i produkcija pokazali su ogroman potencijal za budućnost festivala.

Festival su u petak otvorili Pips, Chips & Videoclips, Vojko V, Nipplepeople, High5 i Lika Kolorado. Tisuće ljudi okupile su se ispred Centra za mlade Bunker te su uživali u sjajnoj atmosferi trenutačno najatraktivnijih bendova u Hrvatskoj i regiji. Dan kasnije nastupali su Hladno pivo, Krankšvester, Porto Morto, Cubies i Mary May. Osim nastupa bendova, publika je mogla uživati u DJ programu, Graffiti na gradele izložbi, Silent partyjima, Karaoke feveru te hot dog festivalu “Wiener takes it all”.

Kako je već ranije najavljeno, Yem agencija i Grad Samobor zajedničkim snagama planiraju postaviti Samobor na festivalsku kartu Hrvatske, a obzirom da fotografije i komentari društvenih mreža govore više od tisuću riječi, vrlo lako je zaključiti da su cilj i misija ostvareni u potpunosti. Koncerti su se održali ispred Centra za mlade Bunker, koje je ujedno mjesto okupljanja mladih iz Samobora i okolice, mjesto zabave, informiranja, učenja i druženja.

Organizatori su najavili drugo izdanje Pine festa za 2020. godinu, a datume i više detalja otkrit će početkom sljedeće godine.

Foto: Marko Lopac