Poznat kompletan program 11. Demofesta – stiže i dr. Nele Karajlić!
14. lipnja 2018.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Poznat kompletan program 11. Demofesta – stiže i dr. Nele Karajlić!

U revijalnom programu treće, završene večeri jedanaestog Demofesta, u subotu 21. srpnja, nastupitće dr. Nele Karajlić, grupa Goblini, kao i prošlogodišnji pobjednici najvećeg regionalnog festivala demo bendova grupa Slonz, otkrili su organizatori na konferenciji za medije.

Navedeni izvođači se pridružuju imenima koja će zasvirati na Demofestu prve dvije festivalske večeri. Podsjetimo, prve večeri Demofesta, u četvrtak 19. srpnja, na bini festivala će svirati Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Dječaci i Wolfram, dok će druge večeri, u petak 20. srpnja nastupiti Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis i Tyger Lamb. Na konferenciji su bili prisutni i neki od revijalnih izvođača, pa su se tako okupljenim predstavnicima medijima obratili Magnifico, Marko Louis i Vladislav Kokotović, basist grupe Goblini.

Marko Louis, koji je će ove godine nastupati na nekoliko festivala, kazao je da je emotivno vezan za Demofest i da se posebno raduje nastupu.

“Na Demofestu sam 2010. godine nastupao kao natjecatelj, a evo ove godine nastupam u revijalnom programu. Dijelit ću binu s velikim umjetnicima, ali i s novim snagama, demo bendovima, od kojih ću se sigurno napuniti pozitivnom energijom, pa zaista brojim dane do nastupa”, kazao je.

Novinarima se obratila i Brankica Janković, direktorica Demofesta, koja se osvrnula na nešto drugačiji koncept festivala.

“Što se tiče programa Demofesta, dobili smo dosta upita zašto ove godine nema inozemnih izvođača, već nastupaju isključivo regionalni glazbenici. Mislim da je to logično, jer smo prošle godine tijekom nastupa demo bendova imali posjetu veću od 5.000 ljudi, što nam daje za pravo da mi budemo oni koji će promovirati našu regionalnu scenu. U tom smislu se želimo pomalo vratiti i korijenima, da mi budemo festival neke, da kažem, ex-YU scene, bilo da se radi o demo bendovima ili bendovima koji već imaju svoju publiku i poznati su na ovom prostoru”, istaknula je.

Podsjećamo, najbolji demo bend ovogodišnjeg Demofest bit će nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 eura, viceprvak će osvojiti binsku opremu u vrijednosti 2.000 eura, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 eura. I ove godine Demofest uručuje nagradu “Plavi bas”, koji će dobiti najbolji basist Demofesta.

Ovogodišnji žiri koji će na Demofestu ocjenjivati najbolje demo sastave regije čine Mirela Priselac Remi (Elemental), Darko Rundek, Zdenko Franjić (izdavačka kuća “Slušaj najglasnije”), Igor Lazić Niggor (ex-Monteniggers), Nikola Pejaković Kolja i Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Ulaz na sve večeri Demofesta će biti besplatan do 21.00h, dok će nakon ovog perioda cijena ulaznice iznositi 5 KM. Uskoro će biti poznati i detalji dnevnog programa festivala.

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. srpnja na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.