Nakon 14 godina Andrea Bocelli najavio novi album!
20. lipnja 2018.
Music Box (9729 Članci)
Podijeli

Nakon 14 godina Andrea Bocelli najavio novi album!

Poznati talijanski tenor, tekstopisac i producent Andrea Bocelli se vraća na velika vrata i to s albumom prepunim novog materijala.

Njegov novi album „Sì“ trebao bi izaći 26. listopada ove godine.Nedavno je osvojio nagradu BRIT u kategoriji glazbene ikone, a ubrzo potom ugodno je iznenadio sve svoje obožavatelje. Nakon 14 godina, Andrea Bocelli najavio je objavu novog albuma „Sì“. Osim što su ove sretne vijesti iznenadile mnoge, već je predstavio i prvi singl s nadolazećeg albuma pod imenom „If Only“.

Uvijek skromni Bocelli je definitivno jedna od najvećih klasičnih zvijezda današnjice. Osim za široke mase, pjevao je i za Pape, predsjednike, članove kraljevskih obitelji. Njegova izdanja prodana su u preko 80 milijuna primjeraka širom svijeta – i ne izgleda kao da na tome planira stati. S novim albumom vraća se svojim korijenima, a snimao ga je kod kuće. Produkciju potpisuje Bob Ezrin (Pink Floyd / Lou Reed).

„Htio sam se vratiti u vrijeme kad sam bio mladić koji je svirao po piano barovima. Od tad do danas sam nastupao na mnogim mjestima i obradio puno pjesama. Rekao sam samom sebi: ‘Možda je vrijeme da si dam truda i počnem tražiti nove pjesme’, a to me podsjetilo na moje početke jer izgleda kao da počinjem sve ispočetka“ rekao je Bocelli o svojem novom materijalu.

Uz samostalne pjesme, album će dodatno začiniti i njegov 20-godišnji sin Matteo s kojim je prvi put snimao pjesmu: „Tehnički smo veoma različiti, ali imamo jako sličan stav. Imamo sličan način izražavanja kroz vokalnu izvedbu. To je nešto što se ne može naučiti nego si s tim rođen.“ komentirao je Bocelli.

Andrea Bocelli surađivao je s brojnim poznatim izvođačima kao što su: Ed Sheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Céline Dion i mnogi drugi. Lista njegovih uspjeha također je zavidna: sudjelovao je na otvaranju Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva (Njemačka, 2006.), osvojio je Zlatni globus, sedam BRIT nagrada za klasičnu glazbu i puno drugih glazbenih nagrada koje uvelike dokazuju njegov talent.

Za svoj 60. rođendan, Bocelli se vraća tamo gdje je sve započeo. Ovaj album svakako će nam dati potpuni uvid u njegov život kao i u čaroliju i pozitivnu harmoniju koja se uz njega veže. Osim novog albuma, Bocelli se uskoro vraća i na pozornicu. Nastupat će širom svijeta, a prvi na redu su: Njemačka, Italija, Španjolska, Brazil, Irska, Velika Britanija i Kanada.

Foto: Luka Pilipović