Novim singlom bend The A! slavi ljubav i najavljuje radno ljeto
21. lipnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Novim singlom bend The A! slavi ljubav i najavljuje radno ljeto

Zagrebački bend The A! predstavio je svoj posljednji singl sa aktualnog albuma „Stereo“ pod imenom “Da znam”. Ovim singlom bend je zatvorio poglavlje albuma te se okreće novom materijalu kojeg možemo očekivati uskoro.

“The A! se okreće novim pjesmama, a ovim singlom smo željeli staviti fokus na sretnu ljubav budući su dva člana benda ove godine odlučili reći sudbonosno ‘da’ svojim odabranicama. “Time smo također i zatvorili jedno poglavlje u našoj karijeri koje je bilo veoma uspješno i zabavno te je rezultiralo našim debitantskim albumom kojeg i dalje promoviramo nastupima diljem Hrvatske. Ipak, vrijeme je za nešto novo, a u kojem smjeru će ići novi materijal i dalje ne znamo, ali se veselimo cijelokupnom procesu”.  – otkrio je Mihael Kvorka, frontmen benda

Pjesmu “Da znam” predstavili su bez velike pompe jer kako i sami kažu “sviraju puno pa trenutno nemaju vremena za išta drugo”, no ipak su se odlučili predstaviti je publici jer im je bila jedan od favorita na albumu. Jedan od razloga je i gost reper Tone Tuoro koji je svojim rimama osvježio pjesmu i dao joj novu dimenziju.

Od velikog broja proteklih i budućih nastupa, vrijedi izdvojiti prošlogodišnjih stotinjak koncerata od kojih se izdvajaju ŠpancirFest, Poreč Open Air Festival, Changer Festival (Šibenik) te Rovinjska noć, dok se i za ovo ljeto datumi samo nižu pa je i više nego jasno da će ljeto biti radno. Prošlog tjedna su najavili početak ljetne turneje nastupom na Wine Nights 2018 u Poreču gdje su nastupili kao predgrupa Massimu.

The A! je prvi hrvatski bend koji je uspješno završio kampanju na Kickstarteru , svjetskoj crowdfunding platformi,  a njihovi engleski singlovi se vrte na preko 600 radijskih postaja diljem svijeta te su dobili velik broj priznanja od ljudi iz struke. “Strong” , pjesma sa engleske inačice albuma ušla je u polufinale jednog od najjačih natjecanja “indie” izvođača pod nazivom “International Songwriting Competition” gdje su se kao suci u žiriju izmjenjivali etablirani autori i izvođači kao što su: Tom Waits, Avicii, Peter Gabriel, Lorde, Joe Bonamassa i mnogi drugi što pokazuje koliki je ugled organizacije, no tu lista ne prestaje. Naime, bend je premijerno predstavljen u emisiji na britanskom radiju Amazing Tunes koju vodi Jim Gellatly, a osim toga The A! je preko interneta gostovao na radijima u preko 30 zemalja kao što su:  SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Argentina, Španjolska, Čile, Izrael, Austrija, Kanada, Grčka, Portugal…

Pjesme “Nikad”, „Divan sunčan dan“ , „Jedan dobar razlog“  i do nedavno aktualni „Pusti me van“ su najpoznatiji uratci benda koju su zastupljeni u domaćem radijskom eteru, a hoće li pjesma “Da znam” ponoviti uspjeh dosadašnjih singlova tek ćemo otkriti.

Foto: Toni Mijač