Parkfest Novigrad Cittanova – festival glazbe u novigradskim parkovima
21. lipnja 2018.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Parkfest Novigrad Cittanova – festival glazbe u novigradskim parkovima

Parkovi grada Novigrada i ove će godine postati jedinstvena pozornica. Po mnogočemu poseban glazbeni festival, Parkfest Novigrad Cittanova, 30. lipnja će oduševiti posjetitelje na dvije lokacije – u Parku G. Rusgnacha i Parku Novigradske biskupije.

U Parku G. Rusgnacha, preko puta Zajednice Talijana, hrvatska jazz diva Zdenka Kovačiček u 20.30 sati zagrijat će atmosferu uz pratnju Greenhouse Blues Banda. Dobre vibracije potom se sele u Park Novigradske biskupije gdje će na velikoj pozornici nastupiti tršćanski bend Bomba Klavec, potom legendarne Sarajlije, Zabranjeno pušenje, te za kraj večeri, pulsko-zagrebački bend Radio Aktiv.

Bomba Klavec je sastav koji dolazi iz Trsta, a čine ga dobro znani glazbenici iz raznih tršćanskih underground bandova. Sa svojim matičnim bendovima žestoko su rokali na pozornicama diljem Europe, no u želji da probaju i nešto drukčije, skupili su se pod imenom Bomba Klavec. U pomalo neuobičajenom sastavu – gitara, bas, konge, cahon i vokal – izvode covere dobro znanih pjesama grupa poput Queens of the Stone Age, Depeche Mode, Kinks, Crosby Stills Nash & Young, Stray Cats, Rolling Stones… njihov repertoar pokriva glazbu od 60-ih godina do danas, a sve to izvode u akustičnoj verziji.

Zabranjeno pušenje ne treba posebno predstavljati – legende grada na Miljacki priuštit će Novigradu pravu rock’n’roll poslasticu koju ne smijete propustiti.

Pulsko-zagrebački ska rock osmerac Radio Aktiv okupio se krajem ljeta 2009. godine u Puli. Riječ je o glazbenom sastavu čiji bi se zvuk mogao okarakterizirati kao rock s elementima reggaea i world musica, s tekstovima na hrvatskom jeziku.

Ulaz je za sve posjetitelje besplatan, a festival podržava i humanitarnu akciju “Svi za Nina”. Riječ je o akciji koja traje već neko vrijeme i kojom se prikuplja novac za pomoć 31-godišnjem mladiću Ninu Beletiću iz Novigrada. On se bori s teškom bolešću – amiotrofičnom lateralnom sklerozom. Kako bi Ninu poboljšali kvalitetu života i pomogli mu u borbi s bolešću, njegovi su prijatelji i najmiliji pokrenuli ovu humanitarnu akciju.