Playground Hustle objavile remiksirano izdanje albuma ”Igle”
9. srpnja 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Playground Hustle objavile remiksirano izdanje albuma ”Igle”

Elektronički rap duo Playground Hustle krajem 2019. godine objavio je album “Igle” koji je bio popraćen izvrsnim kritikama. Cure je oduvijek zanimalo kako bi zvučalo kada bi njihove pjesme došle u ruke drugih etabliranih glazbenika i poprimile potpuno novo ruho.

Tako je ideja za remiksiranjem stvari s albuma došla spontano i prirodno. Na izdanju “Igle na igralištu vol. 1” ostvarile su suradnju sa zapaženim imenima alternativne scene. Remix prvog singla “Nije me briga” napravila je Sun U, nova nada domaće urbane scene. Zatim slijedi Dr. Obi, izvrsna producentska snaga dub svijeta kojeg na ovom izdanju možemo čuti u drugačijem ruhu. Sljedeću stvar radila je Pi, ludo zanimljiv projekt Ivane Picek koja je svojim remixom pokazala kako bi zvučale vile da rade glazbu. Porculanske lutke remiksirale su Warrego Valles, slovenski producentski duo koji u svojim DJ setovima i pjesmama pomiče granice eksperimentalne elektroničke glazbe i ideje clubbinga. Na kraju slijedi pocket palma, dobro poznat duo na našim prostorima, novi predstavnici retro synth zvuka 80-ih koji na ovom EP-ju pokazuju kako žanrovski mogu svugdje zalutati i izvrsno se snaći.

Svi remiksevi stvarani su u uvjetima potpune izolacije što im daje neku dodatnu težinu i ulazak u intimu svakog umjetnika.  Cure najavljuju da nas na jesen čeka drugo izdanje remiksiranih stvari s albuma s pregršt drugih zanimljivih imenima s ovih prostora.

Foto: Sven Knechtl