5 razloga zašto je Regius mjesto gdje ćeš uhvatiti najbolju glazbu ovog ljeta
22. lipnja 2018.
Music Box (10579 Članci)
Podijeli

5 razloga zašto je Regius mjesto gdje ćeš uhvatiti najbolju glazbu ovog ljeta

Šibenik je ove godine srce Dalmacije, ne samo geografski već i koncertno. Nikad bolja sezona ljetnih glazbenih nastupa i gostovanja upravo je započela u gradu iznad kojeg se uzdiže trenutno možda najpoznatija Tvrđava u Hrvatskoj.

Jedan od najomiljenijih festivala na obali, Regius, ulazi u svoje osmo izdanje i ove godine skuplja najbolje od alternative – u samom centru Šibenika 10 će izvođača prepoloviti srpanj (13.-15.7.).

Zašto ove godine Šibenik proglasiti ljetnom rezidencijom i otvoriti sezonu najboljim koncertima? Evo nekih od razloga:

  1. Besplatan smještaj! Izgleda kao fatamorgana u pustinji, ali dobro vidite – Regius je osigurao besplatan kamp za sve kupce ulaznica. Nije li to jedan od najjeftinijih odmora na obali?
  2. Eksplozija energije – na Regius dolaze miljenici hrvatske publike, nizozemsko-novozelandska kombinacija My Baby (a to će ujedno biti i jedina prilika da ih ove godine uhvatite u Hrvatskoj!) koji će vas rasplesati do zadnjeg atoma snage i talijanski post-punker Soviet Soviet, također rado viđeni gosti koji svojom energijom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
  3. Najbolje od hrvatske alternative – domaće snage brane trenutno najveće ime klupske scene u nas, osječki Krankšvester; zatim Krešo Bengalka koji nije ni trepnuo i već je dočekao ljeto sa svojim hit albumom “Split Zoo”, koprivnička atrakcija Ogenj koji do kraja godine nemaju slobodan vikend koliko su bukirani nastupima, Ante Prgin Surka sa svojim beatbox nastupom nakon kojega ćete sigurno (bezuspješno) isto pokušavati ostatak večeri u šatoru s ekipom. Tu su i Svemirko s friško objavljenim albumom “Tunguzija” koji nema ni mjesec dana, a već pobire lovorike, zagrebački She Loves Pablo koji će iz vas (ali i iz sebe) iscrpiti i zadnji atom energije, domaći superband ABOP koji na jednom mjestu okuplja glazbenike iz Pips Chips & Videoclipsa, Mayalesa, Chuija, Pridjeva, Elementala i Sinesteta te domaće snage, fantastična Diskodelija.
  4. Možeš li deset dana bez kave? Pravo je vrijeme da to isprobaš jer koncertna sezona ove godine ne mazi naše novčanike, a za Regiusovu festivalsku ulaznicu ćeš morati izdvojiti samo 120 kuna, koliko bi platio tih deset kava. A uz ovakav line up ti ni ne trebaju, budnost do dugo u noć je zagarantirana.
  5. Jutro provodiš na kupancu na jednoj od najljepših gradskih plaža na Jadranu – šibenski Banj u neposrednoj je blizini Regiusa. Ne zaboravi na faktor!

Jednodnevne ulaznice po cijeni od 80 kuna, kao i one festivalske za 120 kuna možete nabaviti na svim Entrio prodajnim mjestima i online, kao i u šibenskim caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut.