Spektakularni nastup Maksima Mrvice na startu mini turneje po Hrvatskoj!
29. lipnja 2018.
Music Box (9470 Članci)
Podijeli

Spektakularni nastup Maksima Mrvice na startu mini turneje po Hrvatskoj!

Veličanstvenim koncertom, svjetski poznati pijanist Maksim Mrvica otvorio je prvi po redu Festival „Rocks&Stars@Cave Romane“, kulturni podij Medulinske rivijere.

Hrvatski pijanistički virtuoz nakon šesnaest koncerata u Aziji na najbolji je način počastio domaću publiku i stranu publiku u jedinstvenom koncertnom prostoru, starom rimskom kamenolomu Cave Romane. Dvosatnim koncertom Maksim je pokazao na koji način vrhunski talent, ogromno znanje i iznimna odgovornost ruše sve moguće rekorde i pomiču granice ljudske svijesti. Obgrljen monumentalnom prirodnom scenografijom, glazbeni genije koji je od svoje devete godine znao da će biti pijanist, čarobnom je koreografijom na klaviru generirao emotivni tsunami koji će se upisati u povijest životnih iskustava svakog sudionika ove gale večeri kada se i natmureno nebo razvedrilo, nasmiješile zvijezde te rasplesale stijene vinkuranskog kamenoloma.


Maksim je iz bogatog repertoara izveo dvanaest skladbi, svojevrsni presjek njegovih deset crossover albuma, predstavljajući i novi „New Silk Road“ kojim će iznova pokoriti svjetsku scenu na velikoj turneji “Phantasy of the Silk Road 2018” koja je započela u Češkoj i Slovačkoj, stolovala u Vinkuranu i nastavlja se dalje po Hrvatskoj, Kini, Australiji i Južnoj Koreji. Sa svojim je bendom s novog albuma izveo “Remember me”, “All of me”, “New Silk Road” i “Nutcraker”, kao i svoje uspješnice, između ostalih “Nostradamus”, “Croatian Rhapsody”, “Mission Impossible”… Jedinstven i neponovljiv spektakl završio je pozivom oduševljene publike na bis kojim su Maksimu zahvalili i jasno poručili da se ponovno vrati u Vinkuran.

Domaća publika imat će još prilike uživati u Maksimovim koncertima, u „Snu sustipanske noći“ u Splitu, 13. srpnja te na tvrđavi Sv. Mihovil u rodnom Šibeniku, 14. srpnja.

Impresivne pozornice i neprocjenjiv glazbeni doživljaj jamstvo su nezaboravnog glazbenog iskustva koje nikako ne smijete propustiti.

Foto: Danijel Bartolić/CROPIX