Žare (S.A.R.S.): “U pregovorima smo za koncert u Zagrebu, a mogli bi uskoro i na turneju po Americi”
30. lipnja 2018.
Nikola Knežević (2609 Članci)
Podijeli

Žare (S.A.R.S.): “U pregovorima smo za koncert u Zagrebu, a mogli bi uskoro i na turneju po Americi”

U Dancing Bear shopu u Zagrebu je ove subote, zadnjeg dana lipnja, organizirano druženje sadašnjih i budućih obožavatelja grupe S.A.R.S., a u sklopu objavljivanja velikog box seta kojeg su posjetitelji mogli i kupiti ekskluzivno u Dancing Bearu.

Lijepa brojka ljudi se okupila kako bi se fotografirala sa svojim omiljenim bendom, a Beograđani su rado potpisivali prve primjerke box seta i tako obradovali obožavatelje.

Žarko Kovačević – Žare, frontmen i pjevač grupe S.A.R.S. otkrio mi je kako ove godine neće biti koncerta u Zagrebu, ali da se već na proljeće možemo nečemu nadati. Uskoro stiže i nova pjesma, a planiraju na turneju izvan naše regije te bi mogli doći čak i do Amerike. Kako je rekao sâm Žare, prvi box set S.A.R.S.-a se sadrži od 5 albuma, dok tri nikada nisu doživjela fizičko izdanje što je jedan od važnih razloga zašto su uopće krenuli u ovaj potez.

Uvijek ste digitalno objavljivali glazbu, bio je tu i free download, a sada je nekako došlo vrijeme da se vaša impozantna karijera stavi na jedan nosač zvuka. Vjerujem da ste se i time vodili?
Nedostaje, doduše, prvi album, ali je iz tog razloga free download bio do sada. Šteta bi bilo za sve fanove da nemaju u svojoj kolekciji diskografiju S.A.R.S., sada im je ta prilika i pružena. Sjajna stvar.

Zagreb ste osvojili već više puta, bili su tu Lisinski i Dom sportova koji su pružili nezaboravne trenutke za publiku koja će to pamtiti vječno. I sada ono pitanje, kada nam se u Zagreb vraćate i koncertno?
Ne samo publika, nego ćemo i mi pamtiti ove koncerte. Bilo je stvarno prelijepih trenutaka na njima. Do kraja godine nećemo imati Zagreb u planu, dogovaramo nešto za proljeće i za sada je sve u pregovorima. Čim bude nešto finalizirano onda ćemo objaviti.

Vjerujem da je ljeto radno?
Radno je, točno. Imamo dosta koncerata. Malo smo na proljeće odmarali, pripremali nove pjesme, što je dobro došlo. Uskoro, 6. srpnja pripremamo i novi singl, tako da je to ono što nas očekuje u sljedećem razdoblju osim koncerata.

Kada gledate koliko je već prošlo od prvog albuma do danas, lijepe stvari su se dogodile. Jeste li u ovom smjeru uopće razmišljali?
Nije, išli smo iz albuma u album bez nekih ambicija te smo se nadali da će potrajati. I traje što je najbitnije. Od prvog albuma 5. ožujka 2009. godine do dan danas smo opstali i to je sjajno.

Ima li nekih trenutaka koje posebno pamtite, pogotovo od koncerata?
Ima tih trenutaka. Kao što sam rekao u Zagrebu nema samo jedan trenutak, nego od našeg prvog koncerta u Željezničaru, preko svakog sljedećeg bilo je stvarno fantastično. Pa do prvog našeg velikog solo koncerta u Domu sportova koji je bio nešto nevjerojatno. Ali ne mogu izdvojiti samo jedan trenutak, stvarno je puno koncerata bilo koji su nam ostali u lijepom sjećanju.

Idete li izvan granica naše regije?
Idemo, idemo, sporadično, ali idemo. Više smo na našem Balkanu, ali imamo izlete. Bili smo u Španjolskoj, ove godine idemo do Italije i Švicarske, prošle godine smo bili i u Njemačkoj, kao i ove godine. Ima koncerata, ne toliko kao ovdje, ali događa se da odletimo tu i tamo. Možda će se uskoro dogoditi i prva američka turneja. Nadam se da ćemo moći uskoro nastupiti i tamo, da ostvarimo neku našu viziju.

Foto: Nikola Knežević