Intervju s Julianom Jordanom, nizozemskim DJ-om i velikim prijateljem Martina Garrixa
10. srpnja 2018.
Nikola Knežević (2780 Članci)
Podijeli

Intervju s Julianom Jordanom, nizozemskim DJ-om i velikim prijateljem Martina Garrixa

Julian Jordan dolazi iz Nizozemske i sve je popularniji DJ i producent koji je svoje početke imao zajedno s Martinom Garrixom, danas njegovim velikim prijateljem.

Jordan je nastupio ove godine na Ultra Europe i tom prigodom sam s njim porazgovarao putem e-mail i saznao neke zanimljive informacije o ovom sve popularnijem ljubitelju i stvaratelju elektroničke glazbe. Ima i vrlo lijepo prijateljstvo s Martinom Garrixom, čak slično i izgledaju.

Imaš impresivnu karijeru već sada u 22. godini života. Od kada radiš na elektroničkoj glazbi i koja je tvoja priča?
Imao sam 12 godina kad sam se zaljubio u elektroničku glazbu slušajući Daft Punk i The Prodigy koji su me najviše inspirirali. Tada sam znao da želim postati DJ i producent i počeo sam štedjeti novac za prvi DJ set. Kad sam imao 14 godina osjetio sam kao da mi nešto nedostaje, miksao sam pjesme ali sam osjećao da trebam stvarati i puštati vlastitu glazbu. Tada mi je otac dao FL Studio kad sam imao otprilike 14 ili 15 godina. Zaljubio sam se u produkciju i od tada radim na njoj svaki dan.

Ima nekoliko zanimljivih činjenica o tvojoj karijeri. za primjer, Martin Garrix i ti ste zajedno započeli karijeru. O čemu se točno radi, kako se to dogodilo?
Da, Martin je jedan od mojih najboljih prijatelja i čak nas nekad vidim kao braću. Zato smo i napravili zajedničku stvari “BFAM” (brother from another mother). Prvi put smo se vidjeli kad sam imao 16 godina i obojica smo tada već bili u produkciji. U to vrijeme smo išli u istu školu, odnosno glazbenu školu u kojoj smo mogli stvarati glazbu svaki dan. Odradili smo više zajedničkih studio sessiona i bookinga te je stvarno ludo kad vidiš koliko smo napredovali i gdje smo danas.

Foto: Aaron Garcia

Svih ovih godina svirao si po cijeloj zemaljskoj kugli i na nekim od najvećih svjetskih festivala. Imaš neke najbolje trenutke?
Zaista nemam neke najdraže trenutke zato što se moj život kreće kao luda roller coaster vožnja. Ali moram reći da je Main Stage Ultra Miamija bio na mojoj listi želja i bilo je nevjerojatno tamo nastupati.

Ove godine si nastupio na Ultra Europeu u Hrvatskoj, to je tvoj prvi put ovdje?
Ne, u stvari sam 5. put bio u Hrvatskoj. Obožavam ovu zemlju i publika je uvijek nevjerojatna. 

Jesi što čuo o Hrvatskoj prije nego što si ovdje prvi put došao i ludim elektroničkim partijima na našoj prekrasnoj obali? Mi ju zovemo nova Ibiza! 🙂 
haha naravno. I svirao sam na nekima od njih. Prelijepa je obala i ljudi stvarno odlijepe na partyjima. 

Foto: Aaron Garcia

Imaš svoju vlastitu izdavačku kuću, GOLDKID Records. Mogu reći da je danas u modi biti svoj šef. Što misliš o tome, što je negativno, a što pozitivno u svemu? 
Mislim da je pozitivno to što bilo tko može danas objaviti glazbu bez velikog labela. Otvarajući svoju izdavačku kuću dalo mi je priliku da stvorim jednu puno veću sliku o sebi. Htio sam da artwork bude moj stil i da se zaista lijepo uklopi u moju glazbu. 

Olly James i ti ste upravo objavili ludu novu stvar. Što nam možeš reći o njoj?
To je jedna od onih stvari koje super zvuče u klubovima, ali i na festivalima. Divno je vidjeti obožavatelje kako jako lijepo reagiraju na ovu pjesmu. Olly je nevjerojatan producent i vrlo kreativan tako da je bilo super raditi s njim. 

Vjerujem da je ljeto burno. Imaš li neke planove, gdje ideš?
O, čovječe…svuda (smijeh).

Nizozemska je zemlja nekih od najboljih DJ-a na svijetu. Koja je vaša tajna, što to imate u genima, je li teško probiti šumu DJ-a i producenata kako bi te netko primijetio? 
Ne znam što je u našim genima haha ali dance glazba sigurno jest. Imamo bogatu povijest u toj branši i mislim da je to super za našu dance scenu. 

Foto: Anne Timmer