Album Nine Romić od sada na YouTube-u
13. srpnja 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Album Nine Romić od sada na YouTube-u

Tri mjeseca nakon izlaska njezina četvrtog albuma “Sloboda” Nina Romić odlučila je publici omogućiti slušanje svih 10 pjesama s CD-a na You Tubeu. Album “Sloboda” koji je izašao početkom travnja kritika je nagradila brojnim pohvalama, kao i istoimeni, aktualni singl.

Prve pjesme napisala je još 2015. godine no tada se zbog rada na promociji zadnjeg albuma “Stablo” nije mogla u cijelosti posvetiti radu na novim materijalima. Album je snimljen u Rojcu, u bivšem studiju Partyzan s iznimnom ekipom, tu je Marijan Jelenić (Nola) u funkciji producenta i snimatelja, a tu je i Perica Šuran koji je radio i miks i master snimaka. Na albumu Nina predstavlja i instrumentalni iskorak – mini brass sekciju koju je predvodio Alen Bernobić.

S obzirom na to da je ovom albumu prethodila svojevrsna glazbena pauza, Nina kaže kako je dobila priliku s distance jasnije vidjeti stvari.
“Pauza mi je pomogla da se usredotočim na ono što sam u tom trenutku radila, da sagledam širu sliku kroz jedne “drugačije” oči. Pomogla mi je da se vratim sebi i da prepoznam i lociram svaku emociju i odakle dolazi. Nije me više strah padova, o njima i pjevam u nekim pjesmama. Mislim da je ovo moj najhrabriji album.”, objašnjava glazbenica.

RECENZIJA: Nina Romić: “Sloboda” – o lijepa, o draga, o slatka Ninina slobodo!

Album nosi ime “Sloboda”, po posljednjoj pjesmi koja zaokružuje čitav glazbeni uradak. I cover albuma prati osnovnu misao i nit vodilju – asocijaciju slobode.
“Ideja za cover se rodila dok sam u suradnji s dizajnerom Markom Nakićem na glas razmišljala koje su moje asocijacije na riječ “sloboda”. Znala sam da želim da cover bude svijetao i čist, a nekoliko asocijacija bile su i rađanje, izlazak iz vode, prijelaz u nešto novo, tako da su nas i dovele do finalnog rješenja kojeg su realizirali Kasandra Draganić u ulozi make up artistice i Zvonimir Ferina, čovjek iza objektiva. Jako smo zadovoljni finalnim rezultatom, a bome sam počastila i svoju kožu najekskluzivnijim mliječnim tretmanom!” – otkrila je Nina.