Dimitrije Dimitrijević i Sara Renar u spotu “More”
23. studenoga 2020.
Music Box (9664 Članci)
Podijeli

Dimitrije Dimitrijević i Sara Renar u spotu “More”

“More” je treći singl kojim Dimitrije Dimitrijević najavljuje nadolazeći album “Čar-pitanje”. Spot je sniman u stanu u kojem glazbenik živi, a u spotu uz Dimitrija glumi i  glazbenica Sara Renar.

„Glavni lik žudi i tu žudnju predstavlja sjena čiju prisutnost on samo sluti. U datom trenu sjena nije posljedica osobe od krvi i mesa i njenog odnosa s izvorom svjetla. Sasvim običan dan s neobičnim završetkom; sjena se prikazuje usnulom junaku, i vodi ga na ples“, otkriva svestrani umjetnik kojemu su se na ovoj pjesmi pridružili Sara Renar – synth, Miloš Vojvodić – bubanj, Ivan Grobenski – gitara, Željko Ljubić Piti – gitara, Igor Pavlica – truba i Vedran Peternel – soundscape.”

Režiju, kameru i montažu potpisuje Bojan Koštić, režija i asistent kamere je Marina Uzelac. Za produkciju pjesme i mix zadužen je Vedran Peternel, master Višeslav Laboš, a design vizuala Sara Renar.

Dimitrije Dimitrijević je kantautorski projekt Dimitrija Simovića (basiste i pjevača grupe Igralom). Sve je započelo 2017. u Zagrebu, gdje je uz pomoć Ivana Grobenskog snimio dva EP-a – “Južno” i “Ponestaće”. Album “Čar-pitanje” koji uskoro izlazi za Menart. Očekuje nas svojevrsna lirika Dimitrija Dimitrijevića praćena elementima trip hopa, bluesa, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne glazbe.

“Čar-pitanje” je čarobno pitanje. To pitanje postavlja “Porodični Duh” u romanu “Zlatno runo” Borislava Pekića i ono glasi: “Kako preživjeti?”. Pitanje se pojavljuje iznad vrata obiteljske kuće onda kada kucne čas. Dimitrijević ovo pitanje vezuje za prijelomne trenutke u životu naroda, obitelji i pojedinaca i točan odgovor na ovo pitanje daje nam još vremena za našu misiju. S obzirom na to da Dimitrije rad na ovom albumu smatra jednom od prijelomnih točaka u svom životu, naziv albuma se našao prikladnim. “Čar-pitanje” je za Dimitrija pitanje koje sobom nosi promjenu države, grada, života, a ima samo jedan točan odgovor.

Na albumu su svirali: Dimitrije Simović (glavni vokal, bas, gitara, synth), Miloš Vojvodić (bubanj), Sara Renar (synth, prateći vokali), Viktor Slamnig (kontrabas, synth), Vedran Peternel (sound effects), Igor Pavlica (truba, klavir), Ivan Grobenski (gitara), Luka Čapeta (gitara), Željko Ljubić Piti (gitara), Leo Beslać (synth, flauta), Marko Lucijan Hraščanes (alt i tenor saksofon) i Nenad Sinkauz (gitara, sound effects).