Novi album space-rock sastava Moon rezultat suradnje umjetnika iz više zemalja
16. srpnja 2018.
Music Box (8706 Članci)
Podijeli

Novi album space-rock sastava Moon rezultat suradnje umjetnika iz više zemalja

Instrumentalni space-rock sastav Moon je objavio samostalno izdanje svog prvog albuma „Maybe We’ll Come Back“ na svim digitalnim servisima.

Album „Maybe We’ll Come Back” predstavlja spot i prvi singl „Lux Aeterna“, snažnu space-rock izvedbu ambicioznog simfonijskog komada iz filma „Requiem For A Dream“. Od uvodne „Take Off“ do epiloga „Lux Aeterna“, šabački trio MOON nas vodi na putovanje neistraženim dalekim prostranstvima. Gitarski nošena i najčešće minimalistička „straight-ahead, no-nonsense“ melodija i rifovi su u osnovi većine pjesama ove svemirske priče. Sloboda instrumentalne muzike je da mašti ostavlja priču, da je poveže s doživljajem čiji svaki put može biti drugačiji.

Kao utjecaje i inspiraciju bend navodi The Who, Y.J. Malmsteena, J.Gagarina, Spaceballs i video
igre s Commodore 64 i Amige 500. Prvenac benda MOON je sniman, miksan i masteriziran u zagrebačkom Chicken Sound studiju. Mix singl verzije „Lux Aeterna“ potpisao je vrsni hrvatski inženjer zvuka Igor Pauk, dok se za mastering pobrinuo Drago Smokrović Smokva. Synthove na albumu je komponirao zagrebački industrial rock/trip hop umjetnik Filip Majdak, koji je uradio i remix pjesme „Take Off“. Omot albuma je djelo makedonskog dizajnera Zorana Kardule, čuvenog po
transformacijama starina u forme primijenjene umjetnosti.

Foto: Marko Maksimović