Glazbeni virtuozi Matija Dedić i Merima Ključo na Sceni Amadeo
17. srpnja 2018.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Glazbeni virtuozi Matija Dedić i Merima Ključo na Sceni Amadeo

Vodeći hrvatski pijanist i jazz glazbenik za zagrebačku publiku pripremio je vrhunske glazbene poslastice u društvu poznate svjetske harmonikašice.

Iako se 19. godina uz Ljetnu scenu Amadeo polako bliži svome kraju, trag koji će ostaviti za sobom pamtit će brojni posjetioci događanja koja su obogatila kulturnu scenu ovogodišnjeg zagrebačkog ljeta. U četvrtak, 19. srpnja na gornjogradskoj pozornici Matija Dedić i Merima Ključo predstavljaju se zagrebačkoj publici koncertom Potraži me u predgrađu.

Matija je vrsni pijanist i jazz glazbenik koji je od samih početaka, uz Gabi Novak i Arsena Dedića, zaštitno lice Scene Amadeo, a posljednjih godina svojim brojnim nastupima na svjetskim pozornicama sve više osvaja i međunarodnu glazbenu scenu. S njim će nastupiti Merima Ključo, poznata europska i svjetska harmonikašica, čiju je sjajnu interpretaciju publika Scene Amadeo imala prilike slušati na njenim nezaboravnim koncertima sa Miroslavom Tadićem i na hrvatskoj praizvedbi njenog glazbenog dragulja, Sarajevske Hagade.

Na koncertu publici će, između ostalih, predstaviti skladbe s albuma Male ljubavi (susreti) koji je nagrađen ovogodišnjom nagradom Porin za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu “Potraži me u predgrađu”.

Na repertoaru koncerta naći će se, između ostalih, i jedanaest skladbi s tog albuma – interpretacije klasika Arsena Dedića „Odlazak“, „Otkako te ne volim“, „Vraćam se“ „0 mladosti“ i „Što me čini sretnom“, zatim Gibonnijev „Divji cvit“, „Nije htjela“ Kemala Montena, tradicionalne „Što te nema“ i „Kradem ti se u večeri“ te legendarne skladbe Zdenka Runjića „Potraži me u predgrađu“ i „Molitva za Magdalenu“…., u jednom sasvim novom ruhu.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 te putem web stranica www.ulaznice.hr i www.eventim.hr . U slučaju kiše koncert će se održati u petak, 20.07. s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice je 130,00 kuna.