ALERT, ALERT: Gitarist Foo Fightersa prodaje 20 gitara iz svoje bogate kolekcije
18. srpnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

ALERT, ALERT: Gitarist Foo Fightersa prodaje 20 gitara iz svoje bogate kolekcije

Znamo da i Hrvatska, kao i cijeli svijet, ima puno obožavatelja grupe Foo Fighters, a oni s dubokim džepom bi mogli dodatno ojačati uspomenu na ovaj bend kupnjom jedne od gitara koje će uskoro u prodaju staviti Chris Shiflett, gitarist benda.

Naime, Chris prodaje 20 gitara iz svoje privatne kolekcije, uključujući i one iz Foo Fighters faze.

“Imam dosta gitara u kolekciji i puno više od onog na čemu doista mogu svirati. Lijepo bi bilo za vidjeti da netko ove gitare koje sam našao doma stvarno svira i ostavi ožiljak na njima. Stoga ću uzeti ovih 20 gitara i pretvoriti ih u dvije gitare. To je moj plan”, rekao je Chris koji će gitare staviti u prodaju od 19. srpnja na web stranici Reverb.com, online okupljalištu za prodaju glazbene opreme. Inače, nedavno je tamo i Moby prodao svoju kolekciju ploča.

Među gitarama koje Chris prodaje, piše Rolling Stone magazin, nudi se Gibson Firebird V Reissue iz 2002. godine koju je svirao s Foo Fightersima na videu “All My Life”, kao i Gretsch Brian Setzer Signature Black Phoenix koju je koristio na turnejama s bendom. Na popisu je i prva Fender Chris Shiflett Signature Telecaster Deluxe Prototype, raniji dizajn instrumenta koji je kasnije izašao na tržište. gitara je inspirirana Chrisovim omiljenim Telecasterom Deluxe iz 1972. godine.

Izvor: Rolling Stone