200 tisuća posjetitelja na ovogodišnjem Exitu!
19. srpnja 2018.
Music Box (9877 Članci)
Podijeli

200 tisuća posjetitelja na ovogodišnjem Exitu!

Završen je 18. po redu EXIT festival s posjetom od gotovo 200.000 posjetitelja koji su tijekom četiri noći i dana prošli kroz festivalska vrata!

Osvojena titula europskog prvaka imala je proslavu dostojnu ovog povijesnog uspeha za izjednačen dnevni rekord od 55.000 ljudi na Petrovaradinskoj tvrđavi i dosad najveće finale Exita! Za non-stop slavlje na svim pozornicama i euforiju kakva još nije viđena osobno su se pobrinuli David Guetta, Martin Garrix, Alice Merton, Nina Kraviz, Joseph Capriati, Asian Dub Foundation, ZHU, Tale of Us, Asphyx, DJ Tennis, Red Axes, Elderbrook i brojni drugi! O

Izvođači su se tradicionalno sjajno provodili na festivalu, te je tako Grace Jones, impresionirana publikom i energijom, produžila svoj nastup punih 45 minuta, što je iznenadilo čak i njezin menadžment, a bilo joj je toliko ugodno da je u backstageu provela ostatak večeri, do jutra pričajući s organizatorima. U simpatijama joj se pridružio Maceo Plex, koji je na svom Twitteru napisao: “Najbolji festival? Vrlo moguće”! Boris Brejcha je izjavio da je zaljubljen u EXIT, dok je istinski profesionalizam pokazala Anastasia Kristensen, kojoj je otac preminuo na dan kad je nastupila, ali izlazak na binu nije otkazala već upravo njemu posvetila “najvažniji nastup u životu”. Impresionirani ovim potezom, brojni su joj izrazili podršku, među kojima su i izvođači sa prethodnih godina Exita, Rebekah, Paul Woolford i Insolate. Megazvijezda nove generacije Amelie Lens je imala fantastičan nastup na mts Dance Areni, nekon čega je izjavila da je imala ogromnu tremu jer joj je bio životni san nastupiti na Exitu i da je cijelo iskustvo bilo nestvarno.

Jedan od najupečatljivijih artista na No Sleep Novi Sad pozornici, Midland, postavio je na svoj Twitter profil fotografiju s Exita iz 2007. godine, kad je imao svega 19 godina, i rekao da mu je to promijenilo život. U konverzaciju su se uključili i DJ Tennis, ali i performeri iz prethodnih godina Nic Fanciulli i Waze & Odyssey, da posvjedoče koliko je EXIT zaista poseban! Ida Engberg, koja je nastupila sa svojim izabranikom Adamom Beyerom, bila je svjedok slavnog svitanja na Areni, nazvavši ga magičnim i prelijepim!

Foto: Exit Photo Team