KONAČNO SMO SAZNALI: The Prodigy objavio novi singl i datum izlaska novog albuma!
19. srpnja 2018.
Nikola Knežević (2780 Članci)
Podijeli

KONAČNO SMO SAZNALI: The Prodigy objavio novi singl i datum izlaska novog albuma!

The Prodigy, prema mnogima najveća svjetska live atrakcija, nakon najava da im polako dolazi kraj diskografske karijere, upravo su objavili vijest kako 2. studenog izlazi novi studijski album.

Album pod nazivom “No Tourists” je najavio upravo objavljeni singl i spot “Need Some1” u kojem The Prodigy zvuče sirovije nego ikad, a Liam Howlett se još jednom potrudio dostaviti nam nešto drugačije, brutalnije i neočekivano. Iako album izlazi tek u studenom, već je dostupan za prednarudžbe na njihovoj web stranici. Videospot je režirao Paco Raterta, a producirao Maurizio Von Trapp.

Zvuk pjesme “Need Some1” je u big beat stilu, ali nije sigurno da će tako zvučati i cijeli album. Već smo se više puta tako prevarili pa ćemo možda i sada. Nikad nije jasno što se događa u Liamovoj glavi, ali jedno je sigurno, jedan je od najboljih producenata današnjice i punker u elektronici, odnosno elektroničar u punku.

Zanimljiv je i vizual novog izdanja na kojem vidimo autobus na kojem piše “No Tourist”, ali i “The Four Aces, Dalston Lane, Hackney”. Riječ je o legendarnom klubu The Four Aces u kojem su mnogi počeli svoje karijere uključujući i The Prodigy. Nikad prije nisu nastupali live, pokušali su doći do ovog kluba koji im je dao šansu da promoviraju svoju glazbu i nisu nikada požalili. To je bio jedan od najboljih nastupa, a tjedan kasnije kad su se vratili održati novi koncert čekale su ih tisuće ljudi. Nesumnjivo je da je The Four Aces obilježio i označio početak karijere The Prodigyja kao pripadnika tzv. Essex scene ili Labyrinth scene iza koje je stajao Joe Wieczorek koji je pod tim imenom organizirao partije u skladištima, a koji su postali iznimno popularni u underground krugovima.

Bilo bi dobro The Prodigy uhvatiti na nekim od sljedećih datuma njihove turneje, a gdje bi možda otkrili i nešto više s nadolazećeg albuma. A možda i čekati novi dolazak na Exit ili neku drugu njima dragu lokaciju u našoj regiji:

21.7. Positivus 2018, Salacgriva, Latvija
26.7. Fezen Festival 2018, Székesfehérvár, Mađarska
3.8. Tsunami Xixón 2018, Gijón, Španjolska
4.8. Untold Festival 2018, Cluj-Napoca, Romunjska
9.8. Lokerse Festival 2018, Lokeren, Belgija
11.8. Mera Luna Festival 2018, Hildesheim, Njemačka
17.8. Weekend Festival Finland 2018, Helsinki, Finska
18.7. Weekend Festival 2018, Pärnu, Estonija
26.8. Victorious Festival 2018, Portsmouth, Engleska
31.8. Home Festival 2018, Quinto di Treviso, Italija

Foto: Julien Duval