Parov Stelar ovog ljeta u Puli!
19. srpnja 2018.
Music Box (6904 Članci)
Podijeli

Parov Stelar ovog ljeta u Puli!

Marcus Füreder, austrijski je glazbenik svjetske slave. Zovu ga ocem ‘electro swinga’, a njegov bend Parov Stelar vrlo je tražen diljem svijeta. 

Surađivao je s brojnim poznatim umjetnicima poput Tonyja Bennetta i Lady Gage, Marvin Gayea, Lane Del Rey… Ovaj najuspješniji austrijski glazbenik osvojio je 7 nagrada Amadeus – Amadeus Austrian Music Awards (2012: Best Electronic/Dance; 2013: Best Live Act, Best Electronic Act, Best Album; 2014: Best Live Act, 2015: Best Electronic/Dance, 2016: Best Electronic/Dance), izdao je 9 albuma i više od 20 EP-ja.

Jedna od najpoznatijih Parov Stelarovih skladbi, Booty Swing, dobila je još jedno, hvale vrijedno priznanje. Pjesma je uključena u dodjelu Oscara kao glazbena podloga foršpana za višestruko nominirani film “Florence Foster Jenkins” s Meryl Streep i Hugh Grantom u glavnim ulogama.

Trenutno je sa svojim bendom na svjetskoj turneji koja je krenula u ožujku pod nazivom ‘The Burning Spider’ na kojoj promovira istoimeni album. Nastup na turneji je u potpunosti redizajniran i uključuje pjesme s novog albuma kao što su Grandpa’s Groove, Mama Talkin’ i Cuba Libre. Očekujte spoj Muddy Waters i Lightnin’ Hopkins bluesa s prepoznatljivim Parov Stelar zvukom, ogoljene akustične interludije i reinterpretaciju Stelarovog klasika Nosferatu. Naravno, neizostavni će biti i hitovi poput All Night i Booty Swing.

Parov Stelar dolaze 16. kolovoza u Arenu Pula, a ulaznice za ovaj spektakl, dostupne su putem Eventima.

Foto: Nikola Knežević