Lady Gaga radi na šestom studijskom albumu kojeg bi mogli vidjeti već krajem godine!
28. srpnja 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Lady Gaga radi na šestom studijskom albumu kojeg bi mogli vidjeti već krajem godine!

Iako je ove godine otkazala 10 europskih datuma u sklopu svjetske turneje “Joanne”, a zbog problema s fibromialgijom, Lady Gaga je svoje slobodne trenutke od koncerata iskoristila za snimanje novih materijala.

Nedavno je potvrdila kako snima česti studijski album radnog naziva “LG6”, a za te potrebe koristi Electric Lady studio u New Yorku. Iako nema službenog datuma objave albuma, ako gledamo njezinu diskografiju i kontinuitet objavljivanja novih materijala svake dvije godine, onda bi “LG6” mogao biti otkriven već krajem godine kao nasljednik zadnjeg albuma “Joanne” iz 2016. godine. Ipak, Lady Gaga je prvenstveno posvećena službenoj premijeri filma “A Star is Born” kojeg je režirao Bradley Cooper, a u kojem je glavnu ulogu tumačila upravo ona. To bi moglo i značiti da će izlazak albuma biti pomaknut za sljedeću godinu, ali u pitanju su nagađanja koja nisu još potvrđena.

Na novom albumu Lady Gaga radi s DJ Whiteshadowom koji je sudjelovao i na albumu “ARTPOP”, zatim Bloodpopm koji je primijećen kako ulazi u studio, a koji je producirao sve pjesme albuma “Joanne”, potom škotska producentica Sophie za koju mnogi kažu da će biti dio novog albuma Lady Gage, Mark Ronson za kojeg su najveće šanse da će surađivati na “LG6” jer je bio ključan u stvaranju albuma “Joanne”, te Boys Noize, njemački DJ koji je već neslužbeno potvrdio na Twitteru da se nalazi s Lady Gagom u studiju.

 

U zadnje vrijeme postoje glasine da će ostvariti suradnje i s Miley Cyrus koja u istom studiju snima svoj sedmi album. Inače, Lady Gaga je već ranije imala impresivne suradnje, poput one s Florence Welch na pjesmi “Hey Girl” ili Beyoncé na pjesmi “Telephone”.

Prošli album je zvukovno bio drugačije od njezinog electro pop zvuka kojeg je predstavljala u ranijim izdanjima,  a zvuk novog materijala je i dalje misterija. S obzirom na imena suradnika moglo bi biti na rubu eksperimentalne glazbe, no tu je i Mark Ronson koji uvijek stoji iza nešto komercijalnijeg, catchy ili radiofoničnog zvuka, tako da je doista zvuk prava misterija. Postoje neke glasine da bi moglo biti i određenih EDM pjesama. No, kako bi rekla njezina pjesma – sve se za sada veže uz savršenu iluziju! Sigurna je jedino informacija da je u procesu stvaranja novog albuma koji bi se prema nekim izvorima trebao zvati “Enigma”.

Foto: Press