#nedjeljnikomentar: David Guetta, Neno i Nikolina Belan, Sigala, Tom Odell
29. srpnja 2018.
Nikola Knežević (2399 Članci)
Podijeli

#nedjeljnikomentar: David Guetta, Neno i Nikolina Belan, Sigala, Tom Odell

David Guetta ft. Anne-Marie – “Don’t Leave Me Alone” (Parlophone/Warner Music France/Dancing Bear)

Već dugo mi nova glazba Davida Guette nije dobro sjela u uhu, još od pjesme “Dangerous” ili “She Wolf”, a nova suradnja, ona s mladom Britankom Anne-Marie je baš lijepo stopila njegov smisao za skladanje, ako je on radio na ovoj pjesmi (to se nikad ne zna s DJ-ima, pogotovo lovatorima), te njezin simpatičan vokal. Up tempo ritam, klavirski uzorci i lijepi daft punkovski efekti na vokalu i melodiji, vrlo dobar su recept za ljetni hit. Pjesma će sigurno doći do publike, pogotovo njegove, a ovoga puta se i meni svidjela. Da se razumijemo, Guetta zna svoj posao, ali ga i dalje radi zbog novca i uspjeha, no uvijek ima povremene izlete kao ove gdje dokazuje svoj smisao za stvaranje glazbe. Ponavljam, ako je to njegovo uopće jer je poznato da velike svjetske face kupe glazbu i zaštite ju tajnim i vrlo strogim ugovorima. Kako god bilo, vrlo dobra ocjena.

Ocjena: 4/5

Neno i Nikolina Belan – “Ti i ja” (Dallas Records)

Prva suradnja oca i kćeri, iako je prvi njihov glazbeni susret bio na velikom koncertu Nene Belana i Fiumensa na Šalati nedavno. Neno je uvijek bio i bit će jedan od najuspješnijih hrvatskih glazbenika i tekstopisaca jer čemu se god posvetio to je i uspjelo. Kćer Nikolina ima, koliko se razumijem u glasove, mezzo sopran i vrlo lijepo zvuči uz poznati Nenin glas, iako on kaže da nije neki pjevač. Pjesma ima razigranu melodiju koja mi zvuči kao da je iz nekog filma ili kazališne predstave, ima u sebi određenu dramu zbog koje vas drži do neizvjesnosti sve do kraja. Vrlo zanimljiva suradnja. Volio bih Nikolinu čuti i solo i nadam se da će se otac pobrinuti oko toga. I mora se odlučiti, hoće li u ozbiljnije ili popularnije glazbene vode.

Ocjena: 3.5/5

Nikolina Tomljanović – “Daleko” (Dallas Records)

Nova pjesma Nikoline Tomljanović me podsjetila upravo na Nenu Belana kojeg sam maloprije spomenuo. Vrlo lijepa pop melodija, radiofonična i vesela, baš onakva kaku Neno najbolje zna napraviti. Ali ju nije on radio, nego Damir Bačić, još jedna osoba koja točno zna kako napraviti ovakvu pjesmu jer to uspješno radi s Mijom Dimšić. Uz Uršulu Tolj kao tekstopisca ne možeš fulati, tako da je Nikolina ovoga puta napravila zanimljive suradnje za koje bih volio da se nastave i u budućnosti. I ona se glazbeno tražila, malo popa, malo countryja. Ovakva vesela melodija joj dobro stoji, nemam neke minuse koje bih istaknuo, samo ću reći da nastave ovakvom putanjom pa će se sigurno naći neka pjesma s kojom će ubosti i osvojiti publiku. Ova ima takvog potencijala, ali joj fali još dodatni catchy refren koji će se dulje zadržati u ušima slušatelja.

Ocjena: 3.5/5

Sigala ft. The Vamps – “We Don’t Care” (Ministry of Sound Recordings/B1 Recordings)

Produkcija Sigale mi se uvijek sviđala. Jest da je u pitanju komercijalni electro pop ili EDM, ali ga jako dobro napravi i ne mogu odoljeti, a da se ne zarazim. Napravio mi je to sa “Sweet Lovin'” i “Don’t Need No Money”, a na dobrom je putu da mi to sada napravi i s pjesmom “We Don’t Care” i suradnjom s grupom The Vamps. Catchy electro pop drop, pamtljivi refren, ljetni ritam, to je sve što vam treba svakog ljeta da dođete na top liste. Sigala to vrlo dobro zna i doslovno u svakoj pjesmi osjetite njegov prepoznatljivi pečat. Pjesma za radio!

Ocjena: 3.5/5

Tom Odell – “Jubilee Road” (Sony Music Entertainment)

Čovjek koji je uspio s pjesmom “Another Love” i više se ni s jednom nije približio tom uspjehu, objavio je novi singl “Jubilee Road” s istoimenog novog studijskog albuma. Klasično, njegov emotivni, jecajući glas, klavir, glazbeni minimalizam koji se kasnije razvija u puni aranžman i osvaja. Pravi romantičar na glazbenoj sceni i nije prvi put da vidim kako osvaja srca prije svega ženske populacije, a onda i ostalih, emotivnih slušatelja. Svaka njegova pjesma ima tu ljepotu koja će vas raznježiti, pa i ova. Nekome to paše, nekome je to preseravanje, ali to je Tom Odell. Od njega ne možeš ništa drugo očekivati.

Ocjena: 4.5/5