‘Pop alkemičar’ Luke Black predstavio novo EP izdanje – “Neoslavic”
2. kolovoza 2018.
Music Box (10879 Članci)
Podijeli

‘Pop alkemičar’ Luke Black predstavio novo EP izdanje – “Neoslavic”

Instagram ga je na svojoj popularnoj platformi @music predstavio kao ‘pop-alkemičara’, nastupio je u svjetski poznatom berlinskom klubu Berghain, a svoju je glazbu predstavio i publici u Kini, kroz višednevnu turneju koja je uključivala nastupe u Pekingu, Shangaiu i Guangzhou…sve su to činjenice kojima se može pohvaliti mladi i talentirani beogradski glazbenik Luke Black.

Konstantan i marljiv rad doveo ga je i do novog EP izdanja, naslova «Neoslavic», koji je nedavno predstavio putem digitalnih glazbenih platform. Luke Black svoju je karijeru započeo 2015. godine debitantskim singlom «D-Generation», što je bilo popraćeno i prvim diskografskim ugovorom za Universal Music Serbia. Ubrzo nakon toga uslijedio je i novi singl «Holding On To Love» te objava debitantskog EP izdanja «Thorns».

Kao i svaki put do sada, sa svakim svojim novim izdanjem Luke Black predstavlja konceptualnu glazbeno-scensku priču, pa je tako i ovom prilikom s «Neoslavic» EP izdanjem. Kako sam otkriva, do ideje o ‘neoslavic’ pristupu došao je kada mu je netko rekao da ne izgleda kao ‘da je s Balkana’, što ga je navelo da kroz svoju glazbu i identitet započne istraživati što znači ‘izgledati s ovih prostora i kako to možemo definirati’.

Koncept je započeo objavom singla «Demons», te nastavio kroz pjesme «Walpurgis Night» i «Olive Tree», a sve tri pjesme su uključene u ovom novom EP izdanju. Uz njih, EP je obogaćen i s dva eksluzivna remixa pjesme «Olive Tree», za koje su zaslužni španjolski producent Venza, s kojim je Luke surađivao u singlu «Seek & Hide» te Indigo, član FM Jam kolektiva i producent iz hip-hop trojke Frenkie, Kontra, Indigo.

Za naslovnicu EP izdanja zaslužan je mladi redatelj i fotograf Kosta Đuraković, čiji potpis nosi i ranije predstavljeni videospot za singl «Olive Tree», predstavljen u prosincu prošle godine.

“Neoslavic” EP – popis pjesama:
Demons (Neoslavic Version)
Walpurgis Night (Neoslavic Version)
Olive Tree (Neoslavic Version)
Olive Tree (Indigo Remix)
Olive Tree (Venza Remix)