Croatia Bike Week u Puli ove godine s pojačanim inozemnim line up-om!
4. kolovoza 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Croatia Bike Week u Puli ove godine s pojačanim inozemnim line up-om!

Ubacite u brzinu i proslavite finale ljeta na jednom od najvećih europskih rock & ride partija.

Već dvadeset i četvrtu godinu zaredom u Puli će se održati Croatia Bike Week u organizaciji kluba Twin Horn MC iz Pule. Susret koji privlači ljubitelje motora i dobre rock svirke iz cijelog svijeta, zapravo je ljetna atrakcija koja je zacrtala svoj moto turistički brand na europskim i svjetskim kartama. Nudi pravi sajam moto opreme u malom, te obilje dnevnog i noćnog programa.

Pula, poznata po najposjećenijem moto susretu, i ove godine otvara svoja vrata brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta, i to od prošle godine na novoj atraktivnoj lokaciji uz more-pulskoj Vallelungi, na istoj cesti cca 2 km prije stare lokacije, tik uz samu obalu. Prosječna posjećenost ovoga mega Bike Weeka proteklih godina narasla je na preko 15 000 posjetitelja, a na početku velikog defilea gradom koji okupi i više od 2 500 motora nekoliko puta bio je i sam gradonačelnik Pule -Boris Miletić. U povorci koja je prošla gradom okupili su se motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Škotske, pa čak i iz Kuvajta te iz brojnih drugih zemalja. Razvikani moto party koji je jedan od najposjećenijih moto & rock partija u Europi, ove godine svoj program dodatno je pojačao ugostivši niz bandova iz inozemstva, a predvode ih legendarni Nashwille Pussy, energični američki bend koji je najbliži svirci AC/DC u sedamdesetima ili ponajbolji izbor za predgrupu Motorheadu što je svojedobno naglasio i legendarni Lemmy. Supružnici Blaine Cartwright i Ruyter Suys, osovine i pokretači benda koji postoji već više od 20 godina, uživo izvode pravu malu eksploziju rock ‘n’ rolla. Hrvatskoj publici su već poznati s odličnim live nastupima. Njima će se još pridružiti i Animal House iz Italije, Sister Soul & Blaxperts iz Njemačke, Nevermind iz Slovenije, legendarni Atomci, Hard Time te drugi.

Tjedan će se otvoriti koncertom polaznika i predavača pulskog Rock Campa gdje poznati glazbenici educiraju mlade glazbenike, a prva večer bit će live nastup na Forumu, podno atraktivnog Augustovog Hrama. Svaki dan organizirana je zabava po rasporedu u prilogu za posjetitelje, a finale će uslijediti za vikend na atraktivnoj Valleulungi.

Kao i prethodnih godina mnogi sudionici razvikanog pulskog susreta planiraju i svoj ljetni godišnji odmor jer po njima nema ništa bolje nego sjesti na motor i prijeći stotine, pa i tisuće kilometara te biti dio rock & ride atmosfere.

Najupečatljiviji događaj ovog velikog festivala rocka, mora i motora za mnoge je zasigurno veliki moto defile kada nekoliko tisuća motora krene gradom, a on će se ove godine održati 1.9.2017 u 16 h. S Vallelunge kolona će krenuti kroz grad, proći podno antikne pulske Arene, a zaustavit će se i na samoj rivi radi velike zajedničke fotografije. Impozantan defile svake godine izmami uz cestu tisuće posjetitelja koji mašu i pozdravljaju bajkere. Svi sudionici također imaju mogućnost kampiranja, a kampirati se može na lokaciji Vallelunga sve vrijeme trajanja manifestacije od 27.8. do 2.9..

Foto: Nikola Knežević