Darko Rundek pod Marjan dovodi “Apocalypso Now”!
11. kolovoza 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Darko Rundek pod Marjan dovodi “Apocalypso Now”!

Legendarni glazbenik pod Marjan stiže u sklopu turneje ”Apocalypso Now”, koja je pokrenuta u znak 20 godina od objave legendarnog albuma ”Apokalipso”, a koju je do sad posjetilo više od 110 tisuća ljudi.

U pitanju je produkcijski zaokružen glazbeno-scenski projekt namijenjen velikim scenama, sa sedam pratećih glazbenika, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima, a sve u sjajnoj režiji Sande Hržić. Sve to kako bi se predstavila intimnost, ljepota i raskoš Rundekove glazbe i poetike, koja je postala dijelom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola stoljeća.

Ovaj umjetnik s pariškom adresom i za ovu priliku je okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu te Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce.

– U izboru pjesama, težište je na slavljeničkom albumu „Apocalypso“ i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače – istaknuo je Rundek, što se i pokazalo set listama dosad održanih nastupa. Osim ključnih momenata tog albuma, kao što su “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Tranzit”, “More more”, “Senor” ili “Štrajk željezničara” Rundek i njegov bend proći će i kroz neke od najvažnijih pjesama raznoraznih repertoara, od Haustora do Cargo Tria.

Koncert će biti održan 1. rujna s početkom u 21 sat i 30 minuta u beremu Cornaro u Splitu. Ulaznice po cijeni od sto kuna možete kupiti u online sustavima Croatia Tickets i Adriaticket.

Foto: Stefan Rajhl