Božo Vrećo, Miroslav Tadić i Merima Ključo ove godine na Broadwayu!
13. kolovoza 2018.
Nikola Knežević (2795 Članci)
Podijeli

Božo Vrećo, Miroslav Tadić i Merima Ključo ove godine na Broadwayu!

Princ sevdaha, kako su ga već neki prozvali, Božo Vrećo, osim koncerata po regiji često zna izaći i izvan granica te predstaviti svoju interpretaciju sevdaha.

Nakon europskih koncerata Božo Vrećo će se u listopadu zaputiti na kultni Broadway, poznatu aveniju u New Yorku koja je uz londonski West End kulturološki najvažnije mjesto na svijetu. “An evening of Sevdah” bit će održana 20. listopada u prostoru zvanom Simphony Space. Više informacija o koncertu nemamo. Inače, nije to jedini nastup na američkom kontinentu. Naime, 18. listopada nastupa u The Isabel Bader Thatreu u Torontu u Kanadi, zatim 26. listopada u The Sheldon Concert Hallu u St. Louisu, a 27. istog mjeseca je u Gary And Laura Maurer Concert Hallu u Chicagu.

Isto tako, Miroslav Tadić i Merima Ključo anstupaju u Simphony Spaceu i to u Leonard Nimoy Thalia Theatreu 17. studenog od 19 sati i 30 minuta. Ovaj dvojac je također poznat po brojnim inozemnim nastupima pa će 15. studenog održati koncert u Eastman School of Music u Rochesteru u New Yorku.

Kvalitetna glazba zaista nema granica i ovo je samo jedan od dokaza. Brojni regionalni glazbenici prepoznati su u svijetu, a u ovom članku je naveden samo djelić mnogih nastupa izvan granica bivše Jugoslavije.