Trinaest hipnotičkih pjesama na novom albumu Borisa Štoka “Uvijek dio mene”
20. studenoga 2020.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

Trinaest hipnotičkih pjesama na novom albumu Borisa Štoka “Uvijek dio mene”

Boris Štok – svestrani riječki pjevač, skladatelj i tekstopisac te jedan od najinovativnijih glazbenika domaće scene, predstavlja nam svoj dugoočekivani, drugi po redu studijski album “Uvijek dio mene“.

Boris je ovu turbulentnu godinu proveo pripremajući i završavajući svoj drugi album „Uvijek dio mene“ koji je upravo danas ugledao svijetlo dana. U razgovoru s Borisom, pitajući ga tko i kako utječe na njegovo stvaralaštvo dobijete ovakav odgovor:
Imam puno glazbenih utjecaja, slušao sam stvarno sve i svašta…puno elektra, grungea, dark-a, pop muzike. Bitno je samo da je muzikalno. Danas kada pogledam što slušam u autu, koje ploče doma zavrtim… uvijek se nekako vratim Bowieju, Amy Winehouse, Depecheu, Molokou, E.Badu, Roisin Murphy, Arctic Monkeys, ali jako volim i Florence, Tame Impala, Hoziera, Black Pumas, Future Islands…. Vokalno najviše su utjecali David Bowie, Jeff Buckley, Eddie Vedder, Curtis Mayfield, Sinatra, Marvin Gay i masa soul pjevača i pjevačica. Posljednje vrijeme opet vrtim ploče Stevieja Wondera…stvarno slušam sve.”

Štokov glazbeni ukus osjetan je i na trinaest pjesama s albuma „Uvijek dio mene“. I na ovom albumu Boris je surađivao sa svojim stalnim suradnicima. Mix potpisuje Matej Zec, većina pjesma nastala je u koprodukciji s Darkom Terlevićem iz The Siids-a, a pjesma „Prašina“ nastala je u suradnji sa Sandijem Bratonjom iz skupine Urban&4. U ovom trenutku Boris već marljivo priprema materijal za treći album, autorske pjesme s orkestracijama gdje surađuje s Oljom Dešićem (kompozitor, suradnik i dugogodišnji član Belan & Fiumens).

Boris je jedan od osnivača i višegodišnjih članova višestruko nominirane i nagrađivane skupine Quasarr, s Vedranom Križanom osnovao je 2008. godine projekt Manofon, a od 2016. godine djeluje kao samostalni umjetnik. 2017. godine objavio je debitantski EP “Puls” sa šest pjesama, a početkom listopada 2018. godine objavljuje i prvi dugosvirajući album nazvan “Ispod kože” koji je nagrađen i prestižnom nagradom Porinom u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.

Glazba Borisa Štoka, neraskidivo je povezana s njegovom obožavanom Rijekom, gradom koji trenutno prolazi malu tranziciju i traži svoj novi put, otvara se turistički, grad koji postao Europska prijestolnica kulture, scenografija za snimanje filmova i serija i uvijek ima jedno konstantno obilježje – Rijeka je grad glazbe, a Boris svojim radom i djelovanjem već godinama uspješno doprinosi tom opisu.