Otkrijte kako se Šibenik mijenja ovoga ljeta
21. kolovoza 2018.
Music Box (9470 Članci)
Podijeli

Otkrijte kako se Šibenik mijenja ovoga ljeta

Već je dobro znana činjenica da se i ove godine od 23. do 26. kolovoza u Šibeniku održava festival multimedije, besplatnih edukacija i odličnog glazbenog programa, Changer. Bio je to logični nastavak na prošlogodišnji Changer, koji je naišao na mnogobrojne pozitivne reakcije, poruke oduševljenja i podršku posjetitelja zbog oživljavanja i mijenjanja grada.

Povijesna jezgra grada Šibenika, sa svim svojim povijesnim slojevima i mediteranskim urbanim rasterom, idealno je platno za multimedijalne urbane intervencije i svjetlosne instalacije. Drugim riječima, Šibenik svakoj od umjetničkih kreacija, koje će biti prikazane na ovogodišnjem Changeru, daje posebnu i neponovljivu dimenziju. Tako će na lokacijama po njihovom odabiru biti postavljene svjetlosne instalacije nagrađivanih hrvatskih autora, a svoje će radove izlagati: Davor Antolić, Vedran Perkov, Mirjana Vodopija, Ivana Jelavić, Bojan Gagić i Miodrag Gladović. Uz te instalacije, na zgradi šibenskoga HNK-a bit će projiciran 3D mapping, a ulice šibenske povijesne jezgre bit će osvijetljene ambijentalnom rasvjetom. Taj će svjetlosni labirint biti nadopunjen i multimedijalnim glazbenim nastupima berlinskoga Acrepearlsa (koji je nastupao u Bergheinu, Berlin), hrvatsko – francuskog dvojca Jan Kinčl & Regis Kattie, projekta Tonija Starešinića Super Funk Sessions te slovenskog YGT livea.

Na pitanje kako je pao odabir baš na navedene umjetnike, Damir Levak ispred agencije fakat. odgovara: “Selektirajući sadržaj u svakom od programskih segmenata Changera, pratili smo koncepciju koju smo si zadali. Dakle, okupiti ljude koji su, ili su bili, pokretači promjena, definirati i razjasniti tehničke, poslovne, društvene i komunikacijske promjene te pokazati nove umjetničke trendove, kao i osvrnuti se na umjetnike koji su svojim radom mijenjali standarde na područjima svojega djelovanja.

Uz bezvremensku ljepotu i ugodu Šibenika, te  konferencijske sadržaje i svjetlosne instalacije,  Changer je mjesto posebnih glazbenih doživljaja na tvrđavi Sv. Mihovila. Na lokaciji iznad mora ispod zvijezda 24. kolovoza nastupit će Inner Circle, 25. kolovoza Darka Rundeka i ekipa, a 26. kolovoza Jessie Ware.  Changer je uključen i u platformu Priceless Croatia pa su VIP ulaznice za koncerte dostupne isključivo na priceless.com, a uključuju i dodatne pogodnosti na Tvrđavi. Osim VIP ulaznica, korisnici Mastercard® kartica na priceless.com mogu kupiti i iskustvo koje uključuje večeru od pet sljedova na brodu usidrenom u Šibenskom kanalu te uživanje u koncertu Jessie Ware na tvrđavi Sv. Mihovila ili iskustvo koje, osim koncerta Inner Circlea uz open bar, uključuje i pristup reggae partyju inače zatvorenom za javnost.

Redovne se ulaznice za koncerte, njih  samo tisuću po danu,  mogu kupiti u web dućanima na www.changer.hr i www.entrio.hr, gdje je za plaćanje Mastercard i Maestro karticama osiguran trajni early bird popust od 10%.  Ulaznice su dostupne i na prodajnim mjestima sustava Entrio. U Šibeniku su to Ghetaldus Optika, Ante Šupuka 10, Ghetaldus Optika, Vukovarska 10 te Ghetaldus Optika, Dalmare, Velimira Škorpika 23.  Mala količina ulaznica bit će dostupna i na blagajnama tvrđave Sv. Mihovil na dane koncerata.

Foto: Nikola Knežević