Zdenka Kovačiček u Vintageovom Jazz Gardenu
28. kolovoza 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Zdenka Kovačiček u Vintageovom Jazz Gardenu

U srijedu 29. kolovoza, nakon-morsku sezonu programa Jazz Garden u Savskoj 160, otvorit će Zdenka Kovačiček, jedna od najznačajnijih pjevačkih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni i to nakon 60. godina karijere.

Legendarna persona suvremene hrvatske glazbene povijesti, naša najbolja jazz/blues pjevačica i žena za sva vremena. Upad je besplatan! Njene pjesme postale su evergrinim poput ‘Zbog jedne melodije davne’, M.Prohaske, ‘Klik Tema br.1.’, feat. Nirvana, ‘Boom fest’, ‘Frka’, ‘Žena za sva vremena’… Značajan je i njezin opus Janis Joplin i Elle Fitgerald s kojim je izvela dvije predstave u Komediji i polučila veliki uspjeh.

‘MAMA HRVATSKOG ROCKA! Estradni vremeplov ZDENKA KOVAČIČEK pedeset godina na pozornici. Sjajna je karijera Zdenke Kovačiček od Dua Hany, do najbolje jazz interpretatorice, Zdenka je ostvarila iznimnu reputaciju.’, Željko Slunjski

‘Zbog jedne melodije davne – kompozicija M. Prohaske, koja je prerasla u nešto više od evergreena u kultni jazz izazov svima pa i najmlađim generacijama. Zdenka Kovačiček krenula je putevima jazza iako je već te, sada daleke 1970., mogla govoriti o sebi i kao jazz-rock vokalistici, čistoj rockerici, vrhunskoj pjevačici bluesa, o kraljici gospela kod nas ili ,pak kako to volimo reći, o hit-pop maherici.’, Dubravko Stojsavljević.

Foto: Manuel Paljuh