Stigao demo FIFA-e, a s njom i detalji soundtracka kojeg prati naslovna tema Hansa Zimmera
31. kolovoza 2018.
Nikola Knežević (2643 Članci)
Podijeli

Stigao demo FIFA-e, a s njom i detalji soundtracka kojeg prati naslovna tema Hansa Zimmera

Najpopularnija nogometna simulacija u svijetu video igara, FIFA, došla je do svojeg novog izdanja kojeg je najavila demo verzija FIFA-e 19 dostupna od petka, 31. kolovoza.

Puna verzija igre bit će objavljena 28. rujna, a već je otkriven i veći dio bogatog soundtracka koji prati ovu nogometnu simulaciju. Ukupno 43 pjesme dio su soundtracka, a koje će biti objavljivane sve do službenog datuma izlaska igrice. Uz sport uvijek ide glazba, a EA Sports, najveći svjetski proizvođač sportskih igara, potrudio se i ovoga puta sastaviti bogati soundtrack kojeg prate pjesme Childisha Gambina, Gorillaz, Young Fathersa, Courtney Barnett,  Confidence Mana i Bugzyja Malonea. Najzanimljivija činjenica oko soundtracka jest da je cijenjeni skladatelj filmske glazbe i autor glazbe za “The Dark Knight”, “The Lion King”, “Gladiator” i slične, Hans Zimmer, napisao originalnu temu za igru FIFA 19. U toj zadaći pridružio mu se Lorne Balfe koji je nedavno radio temu za “Mission Impossible – Fallout”.

Inače, kroz povijest video igre FIFA brojne pjesme su postale popularne upravo zbog ove nogometne simulacije. Sjetimo se samo izdanja iz 1998. godine gdje je naslovna tema bila “Song 2” grupe Blur, 1999. godine kada smo svi pjevušili “The Rockafeller Skank” Fatboy Slima, FIFA-e 2001 kada je vladao Moby s “Bodyrock” ili izdanja iz nasljednice gdje su Gorillaz imali naslovnu pjesmu “19-2000”. Kings Od Leon su bili s “Red Morning Light” 2004. godine, Bloc Party s “Helicopter” 2006. godine. Avicii je bio u FIFA-i 15 s “The Nights”, godinu prije John Newman s “Love Me Again”, prije toga i Imagine Dragonsi s “On Top Of The World”, a tu su bili čak i Muse s “Supermassive Black Hole”. Dakle, uvijek je FIFA-u pratila glazba, ali i FIFA glazbu.

Za one koji obave prednarudžbu igrice EA sports su najavili da će imati pristup brojnim novim posebnim izdanjima momčadskih dresova koje su dizajnirali Imagine Dragonsi, Chvrches, Logic, Jungle i brazilski MC Emicida.