Sludge metal večer u Močvari uz Primitive Man, 16 i Left To Starve!
5. rujna 2018.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Sludge metal večer u Močvari uz Primitive Man, 16 i Left To Starve!

U kultnom klubu Močvvara u ponedjeljak 10. rujna bit će održana sludge metal večer na kojoj će nastupiti odlična imena ovog glazbenog žanra.

U Močvaru dolaze Amerikanci Primitive Man i 16 te domaće snage Left To Starve iz Karlovca.

Tročlani sludge metal bend iz Denvera, Primitive Man, osnovan je 2012. godine i već od samog starta visoko kotira na sludge sceni. Čim su krenuli s radom na prvom albumu, potpisali su za poznate diskografe Relapse Records. Pod njima su izdali full length izdanja Scorn (2013) te nedavni Caustic (2017), te sa strane imaju još nekoliko splitova s bendovima poput Sea Bastard, Hexis i Northless. Tematika pjesama je nihilistički nastrojena te je muzički stil u potpunosti utjelovio tu tematiku kroz svoj grubi, žestoki i masivni zvuk.

Jedan od pionira navedenog podžanra, skupa s bendovima kao što su Eyehategod, Crowbar i Acid Bath je 16. Bend je utemeljen sada već davne 1992. godine u Los Angelesu te iza sebe ima 7 full length izdanja. Bend je prošao kroz nekoliko promjena u postavi te su 2004. godine prestali biti aktivni, da bi se 2007. vratili i potpisali ugovor sa diskografima Relapse Records. Masni, down tuned rifovi prepuni feedbacka udaraju tamo di treba, drito u glavu! Kombinacija hardcore punka, thrasha i sludgea neće vas ostaviti ravnodušnima. Tako se bend opisuje, a mi im potpuno vjerujemo da će tako nešto prikazati i u Močvari.

Domaći crust/punk/sludgeri Left To Starve već su se afirmirali na sceni, i dobili su priliku otvoriti za Primitive Man i 16, što samo po sebi dovoljno govori o njihovoj kvaliteti i ambicijama.

Koncert će biti održan u ponedjeljak 10. rujna s početkom u 21 sat. Vrata se otvaraju u 20 sati, a upad je 60 kuna, na dan koncerta 80 kuna.