IZVJEŠĆE/FOTO: K3P prvih dvadeset pet proslavili s kazališnom punk/rock predstavom
11. svibnja 2018.
Nikola Knežević (2784 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: K3P prvih dvadeset pet proslavili s kazališnom punk/rock predstavom

Dvodnevno putovanje kroz povijest benda Kawasaki 3P u prostoru Teatra ITD je završeno, a očekivanja ne samo da su ispunjena nego su još svi pod dojmom, pogotovo druge večeri.

Iako nisam bio svjedok prvog koncerta, mogao sam čuti komentare publike kako je dvojka bila čisto savršenstvo. Sve se poklopilo te večeri, od benda preko razglasa do publike. Nitko nije kaskao i to se vidjelo u finalnom proizvodu. Zvuk koji je izlazio iz, moram reći, perfektnog razglasa strujao je glavama mnogobrojne publike koja se tako prisjetila svega onoga zbog čega je Kawasaki 3P čvrsto među elitom regionalne rock scene.
Repertoar je bio standardan, a izvodili su ga u određenim trenucima i uz pomoć starih članova 3P-a koji su se priključili na pozornici, dok su tu bile i Kelkope, plesačice koje su dodale samo još jedan začin ovom vrućem susretu u ITD-u.

Gitarist Davor Viduka je dostavljao riffove, solaže i “slajdao” gitarom na što se ne bi postidjeli ni najveći. Wah-wah je vrištao kao nikada do sada, a delay echo je stvarao poseban psihodelični ugođaj. Kada tome pridodate sjajnu puhačku sekciju, stvorite orkestar koji nema mane. la, a razglas je bio toliko dobar da ste mogli u predvorju ITD-a bez problema slušati koncert. Duša je bilo taman onoliko da se možeš razbacat i pri tome nikoga ne zakačat, a kao i uvijek, šutke su bile neizostavne koje, pak, u ovom prostoru daju još više na jačini.
3P-ovsi su daleko više od punk i rock benda, oni su daleko više od reggae i ska benda, oni su nešto više od alternativaca, oni su Kawasaki hrvatske i regionalne rock scene. Njihova publika je inteligentan slušatelj koji zna prepoznati u moru bendova onaj s kojim će sigurno uvijek provesti najbolje vrijeme. S njim se upoznaješ od malih nogu, s njima rasteš, odrasteš i postaneš netko. Čak sam vidio i jednu trudnicu na koncertu koja je već počela svog princa ili princezu upoznavati s najboljim glazbenim sastojcima. A Kawasaki 3P su kao Vegeta, onaj finalni touch koji dodaješ jelu da bi imalo smisla. Bez njih rock glazba ne bi imala smisla i zato su dodali dvije najveće žlice začina u dvije večeri u ITD-u kako bi nam ostali u trajnom sjećanju.

Bio sam na dosta koncerata ovih ludih punk/rockera, ali ovaj četvrtak će mi ostati u sjećanju možda i kao najbolji njihov koncert koji sam gledao. Sve je bilo tako kulerski odrađeno, ležerno, bez opterećenja, jer ispred sebe imaš najbolju publiku, a publika ispred sebe ima jedan od najboljih bendova. Koncert se snimao, kao i onaj prvi, tako da vjerujem kako ćemo uskoro moći i vidjeti, odnosno prisjetiti se kako je to bilo na dvije večeri u teatru. Tko bi rekao. Ali ipak, ako ćemo gledati s umjetničke strane, teatar je uvijek bio mjesto gdje se možeš opustiti, ali gdje možeš pogledati i čuti najveće umjetničke umove koji će u različitim formama pristupiti publici. Kawasaki 3P je nakratko zavladao teatrom i na svoj način interpretirao najbolju rock predstavu.

Prostor je bio zaista impresivan domaćin i savršeno je izgledao u punk/rock izdanju. Da me netko pred koncert pitao gdje da ode te večeri, a da se ispuše i izbaci iz sebe sva sranja koja su se nakupila, rekao bih da ode u ITD jer tamo se događao najbolji skup vjernika, onih koji vjeruju u istinski rock and roll i koji vjeruju samo jednom šamanu, a to je 3P. A nema boljeg 3pa od rocka.

Foto: Nikola Knežević