Svjetska glazbena world music atrakcija Dead Can Dance stiže u Beograd!
8. rujna 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Svjetska glazbena world music atrakcija Dead Can Dance stiže u Beograd!

Oni nisu bend, oni su fenomen! Nevjerojatan svjetski ambijent i world music projekt i grupa koja je oblikovala glazbeni ukus generacija. Dead Can Dance nastupit će u Centru „Sava“ 28. lipnja 2019. godine. 

Nakon mnogo godina iščekivanja Brendan Perry i Lisa Gerrard prenijet će publici u Beogradu dio magije koju zajedno stvaraju skoro četiri desetljeća! Još kada su započeli svoj zajednički put u Melbourneu 1981. godine naziralo se da će ovaj dvojac podići ljestvice u glazbenom svijetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa. Nikada nisu bili samo bend i nikada svoju glazbu nisu ograničavali žanrovima i pravilima – eksperimentirali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu cjelinu. Važan „sastojak“ toj magiji daje glas izuzetne Lise Gerrard, koja je, nesumnjivo, jedan od najboljih svjetskih vokala. Izdvajala se rasponom i senzibilitetom još na početku karijere, a dugogodišnjim radom na sebi i svojoj interpretaciji samo je potvrdila svoje kvalitete. U timu s „namrgođenim“ genijalcem kakav je Brendan Perry i dalje uspijeva fascinirati onim što stvara i načinom na koji to prenosi na publiku.

U okviru turneje kojom promoviraju album „Dionysus“, Dead Can Dance dolazi prvi puta u Srbiju i to je jedini njihov koncert u regiji! Koncert u Sava Centru 28. lipnja 2019. godine bit će jedinstvena prilika da čujete uživo jednu od najvećih world music grupa svih vremena i doživite glazbenu katarzu koju samo Dead Can Dance mogu izazvati svojim zvukom i bezvremenskom glazbom. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.