David Garrett – “čudo od djeteta” danas je najtraženiji svjetski violinist
14. rujna 2018.
Music Box (9905 Članci)
Podijeli

David Garrett – “čudo od djeteta” danas je najtraženiji svjetski violinist

Njemački virtuoz u zagrebačku Arenu dolazi 13. listopada u sklopu turneje “Explosive live”. 

David Garrett jedan je od trenutačno najuspješnijih pop i crossover violinista. Rođen je u Aachenu u Njemačkoj, a ljubav prema umjetnosti naslijedio je od majke, američke primabalerine Dove Garrett. Prvu violinu dobio je s četiri godine, a već s 10 debitirao je s Hamburškom filharmonijom stoga ga su već odmalena smatrali “čudom od djeteta”. U četvrt stoljeća karijere održao je više od 1500 koncerata. Dva puta je postavio svjetski rekord u brzini sviranja violine – 2008. i 2010. godine u emisiji Guiness World Records za 66,56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova.

Njegov je talent neosporan pa je tako proslavljeni violinist, za album povodom turneje “Explosive live”, u sklopu koje će nastupiti 13. listopada u zagrebačkoj Areni, skladao 11 kompozicija. Koncerti mu izgledaju kao rock spektakl stoga ni ne čudi da se za njegove nastupe traži ulaznica više. Violine su mu velika strast pa je tako za onu Giovannija Battiste Guadagininija iz 1772. izdvojio čak milijun dolara.

Iznimno nam je drago što ćemo Davida dovesti u Hrvatsku te ne sumnjamo da će domaća publika prepoznati čaroliju različitih glazbenih žanrova u izvedbi jednog impresivnog umjetnika – ističe direktor Star produkcije Alen Ključe.

Na koncertu u Zagrebu s pratećim bendom izvest će svoje najveće crossover hitove, a pokrit će žanrove od popa do rocka i, kao i uvijek, završiti iznenađenjem s repertoara klasične glazbe. Garrett itekako zna kako probuditi zanimanje svih generacija za klasiku stoga nema sumnje da će njegov nastup u Zagrebu privući sve zaljubljenike u dobru i kvalitetnu glazbu.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u sustavu Eventim i na svim prodajnim mjestima Eventima.

Foto: Christoph Köstlin