Odličan srbijanski kantautor rusinskog porijekla, Saša Paljenkaš, objavio novi album
15. rujna 2018.
Nikola Knežević (2812 Članci)
Podijeli

Odličan srbijanski kantautor rusinskog porijekla, Saša Paljenkaš, objavio novi album

Regionalna kantautorska scena, toliko već puno puta spominjana, se može ponositi raznovrsnošću i kreativnošću, a jedno od imena koje se ističe na srbijanskoj sceni je Saša Paljenkaš.

Saša je singer/songwriter  rusinskog porijekla pa njegove pjesme odlaze u jednu drugu, za naše prostore neobičnu, dimenziju. Imali smo ga prilike čuti i u Hrvatskoj, uključujući i Exposure Music Festival u Velikoj Gorici, a od ovoga tjedna se može pohvaliti i s novim studijskim uratkom. Album “Oznova”,  koji je za sada dostupan samo putem digitalnog servisa Bandcamp, čini 10 pjesama koje je odabrao među 20 kandidata. U pitanju su obrade narodnih pjesama i onih pjesama koje su zaživjele u narodu. Kompletan odabir aranžmani, sviranje, snimanje, miksanje, masteriranje odradio je Saša Paljenkaš. Autorica artworka je Biljana Roman – Čurni. Album je snimao u Ruskom Krsturu.

Inače, Paljenkaš djeluje još od 1991. godine kada je svirao u nekoliko bendova, kao što su Zhnjiti Bobaljki, Rosa Salvaje i Paradox, da bi se od 2011. godine posvetio solo karijeri. Svakako obratite pozornost na njegove radove.

Foto: Nikola Knežević