Goran Bregović najavio pohod na beogradsku Arenu!
18. rujna 2018.
Music Box (8717 Članci)
Podijeli

Goran Bregović najavio pohod na beogradsku Arenu!

Nakon gostovanja na svim prestižnim koncertnim pozornicama diljem svijeta, Goran Bregović će predstaviti beogradskoj publici svoj hvaljeni album “Tri pisma iz Sarajeva” na koncertu u “Štark areni” 15. prosinca 2018. godine.

Poslije točno dva desetljeća od posljednjeg susreta ovo će biti prilika da beogradska publika obnovi svoje poznavanje njegovih svjetskih hitova filmske glazbe i upozna se s njegovim aktualnim albumom koji je u britanskom “Guardianu” dobio najviše ocjene. Koncert će trajati dva i pol sata, Bregovića će pratiti Simfonijski orkestar RTS, a najavljeno je i gostovanje eminentnih glazbenika, prijatelja i suradnika iz svih faza Bregovićeve izuzetne karijere. Na koncertu u “Areni” nastupit će između ostalih Zied Zouari (Tunis), Lizerson Geršon (Izrael) i Beograđanka Mirjana Nešković.

Sâm Bregović smatra “Tri pisma iz Sarajeva” krunom svoje karijere. To je koncert za violinu koji se svira u tri različita manira: maniru klasične kršćanske škole, židovskog klezmera (u Bregovićevoj tehnici) i muslimanskog orijentalnog razumijevanja. “Tri pisma” su adresirana na tri religije u čijem je okruženju u Sarajevu Bregović odrastao. Album je objavljen u prosincu prošle godine u izdanju Un Universal Musica i AG-PR Productiona, te za naše područje pod etiketom Croatia Recordsa. Dočekan je hvalospjevima stručne glazbene javnosti širom svijeta.

Zbog sve većeg zanimanja za njegovom glazbom, Goran Bregović se praktično neprekidno nalazi na svjetskoj turneji i svira čak 150 koncerata godišnje s Orkestrom za vjenčanje i sprovode te Bijelim dugmetom. Bregović je prvi glazbenik s balkanskih prostora koji je stekao svjetsku slavu, jedini naš dobitnik najveće glazbene nagrade “Grammy” i inspiracija mnogim priznatim glazbenim zvijezdama širom svijeta, koje u njegovom radu pronalaze uzora i odgovore. S obzirom da je Bregović uvijek davao posebnu pozornost koncertima u Beogradu, nema sumnje da će se u “Areni” odviti spektakl kojim će se Beograd ponositi.