Pojačan line up MetalDaysa 2019.!
29. rujna 2018.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

Pojačan line up MetalDaysa 2019.!

Slovenski MetalDays 2019 festival održat će se u terminu od 21. do 27. srpnja. Uz već ranije objavljene bendove koji su svoj nastup potvrdili za nadolazeće izdanje još za vrijeme trajanja ovogodišnjeg festivala, donosimo vam 4 nova benda koji će nastupiti u Tolminu.

Tako će svi posjetitelji ovog respektabilog festivala imati mogućnost uživati u nastupima Demons & Wizards, While She Sleeps, Kvelertak i Akercocke. U svakom slučaju, najzanimljivije te ujedno i najzvučnije ime ove najave je sastav Demons & Wizards. Za sve koji nisu upoznati s ovim projekt bandom, naglasimo da je u pitanju kombinacija dvaju velikana metal glazbe, sastava Blind Guardian i Iced Earth. Sastoji se od vokala Blind Guardiana Hansi Kürscha i gitariste Iced Eartha Jon Schaffera. Schaffer piše glazbu, dok je Hansi Kürsch zadužen za tekstove pjesama. Originalni cilj sastava spajanje je različitih glazbenih stilova, Iced Earth s njihovim mračnim melodijama i Blind Guardian s moćnim vokalom u jedan zvuk. Uostalom, prema njihovim riječima  ime sastava je trebalo opisati dva stila glazbe: demonske teme i zvuci Iced Eartha i čarobne teme i zvuci Blind Guardiana. Demons & Wizards je ime inspirirano Schafferovom suprugom koja se prema njima obraćala kao Demons & Angels. Kasnije je Hansi Kürsch ispravljao to ime govoreći da je ime Demons and Wizards odgovarajuće za njihov sastav misleći na Uriah Heep album pod istim imenom. Sastav se susreo s dobrim medijskim uspjehom, ali ipak nije bio dovoljno visok kao oba sastava pojedinačno.

Ideja za sastav je postala stvarnost u proljeće 1997. godine kada su Kürsch i Schaffer htjeli raditi glazbu zajedno nakon što su bili prijatelji već nekoliko godina. U svakom slučaju, biti će zanimljivo vidjeti ovu kombinaciju pod svijetlima reflektora MetalDays festivala.

MetalDays 2019 line up čine:  Dimmu Borgir, Demons & Wizards, Hypocrisy, Korpiklaani, Kvelertak, While She Sleeps, Soilwork, Rise of the Northstar, Akercocke, Impaled Nazarene, Gaahls Wyrd, Alkaloid, Dornenreich.

Ulaznice možete kupiti OVDJE.

Foto: Press