IZVJEŠĆE/FOTO: Kuzma & Shaka Zulu za proslavu 25. rođendana pripremili party kakav se ne viđa
30. rujna 2018.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Kuzma & Shaka Zulu za proslavu 25. rođendana pripremili party kakav se ne viđa

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda najbolji party onda se morate uputiti na koncert Kuzme & Shaka Zulu, opičenih Splićana koje je možda teško glazbeno opisati, ali službeno piše rap-reaggae-dance-italo disco grupa – tko sam ja da proturječim. 

25 godina su već na hrvatskoj glazbenoj sceni, obilježili su je brojnim hitovima, ali koncertno su sada, vjerojatno, na vrhuncu ili kako bismo mi to u narodu rekli – kao u najboljim godinama. Tvornica kulture je veliki zalogaj za svakog glazbenika, ali ne i za Kuzmu & Shaka Zulu koji su poznati po ludim partyjima gdje znoja i boli u nogama od skakanja ne manjka. Tako je bilo i ovoga puta na proslavi 25 godina postojanja ovog kreativnog dua.

Više od 2 sata je bilo sasvim dovoljno da puknuta ekipa doživi najbolji party ikada. “Lito ide mala”, “Party (ruke gore)”, “Idemo na more”, “U mojoj ulici”, “Prva liga”, “Vozimo se, vozimo”, “Sidin na zidiću”, “Noćas su pederi u điru”, “U vrelim ljetnim danima”, samo je dio hitova koje su izveli, a posebno je bilo na izvedbi pjesme “Najljepše oči Trogira” kad su se ugasila sva svjetla, osim onih na mobitelima. Čuli smo i njihov aktualni hit koji je obilježio ovo ljeto, “Ljeto”, a kako smo čuli na koncertu, ovo je bilo samo prvih 25 godina postojanja. Imaju oni još štošta poručiti svojim obožavateljima i još puno koncertnih prostora obići. Večer prije nastupili su u Vinkovcima kao gost iznenađenja na vjenčanju, što nije rijetkost.

Ovakva se energija ne viđa na koncertima, a ako ćemo ozbiljno govoriti – ovo i nije koncert. Ovo je party, BPM udara na visoko, znoj i tekućina iz čaša prskaju kroz zrak, a simbioza publike i dvojca je i ovoga puta bila na zavidnoj razini.  Predavao se i mikrofon prvim redovima kako bi i publika koju zapjevala, a njih je bilo taman onoliko da se možeš razbacati po “plesnom podiju” i ne ozlijediti nikoga.

Prvi moj susret s ovom puknutom ekipom bio je na legendarnim zatvaranjima Terraneo festivala u Šibenika gdje su tisuće ljudi svjedočile ovom pozitivnom ludilo. I svaki novi susret s njima bio je sve bolji, nebitno u kojem prostoru  nastupaju. Jasno je da je u pitanju glazba kojoj i nije možda mjesto na top listama, koja nije nešto najbolje što ste ikada čuli (i o tome ne  treba raspravljati), ali glazba kakvu oni izvode i kako je mi nazivamo – cro dance trash, je nešto što će zaraziti svakog slušatelja.

Stoga, Kuzma & Shaka Zulu su u najboljim godinama i ne propustite sljedeću priliku za njihove partyje. Čujem da se vraćaju u Zagreb uskoro!

Foto: Nikola Knežević