Opća Opasnost u jeku rođendanske turneje otkrila  prvi singl novog albuma
23. svibnja 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Opća Opasnost u jeku rođendanske turneje otkrila prvi singl novog albuma

Ove godine slave 30 godina postojanja, a sada su legendarni rockeri iz Opće Opasnosti odlučili ponovno iznenaditi obožavatelje i to potpuno novim singlom „Tebe više ne volim“. 

Pjesma stiže tri godine nakon zadnjeg singla s prošlog albuma „Karta do prošlosti“ koji im je donio čak 5 nominacija za Porina, te samo jedan dan nakon što su se vratili u Hrvatsku s koncerta u Torontu. „Tebe više ne volim“ najavljuje novi album koji je u pripremi i ako je suditi po njoj, zvučna slika će biti njihov prepoznatljivi žestoki i melodični rock upotpunjen himničkim vokalnim dionicama koje otvoreno pozivaju na zajedničko pjevanje s publikom na koncertima.

Svih ovih godina s njima je autor Mario Vestić koji potpisuje glazbu i tekst, a Opća Opasnost aranžman za pjesmu „Tebe više ne volim“ koja će sasvim sigurno zavladati radijskim postajama i pozornicama. Novi hit sniman je kao i svi prethodni u studiju MAK kod Branimira Jovanovca Banija, koji je radio miks, mastering i produkciju. Pjesma je prije službenog videospota dobila lyric video koji je radio CroRec Video. U samo nekoliko dana video je završio i u YouTube trendingu.

Velika proslava 30 godina Opće Opasnosti započela je prošle godine izložbom memorabilija „O njima su priče pričali“ kada je Fan club benda objavio kompilaciju „30 hitova za 30 godina“ i koja je potom u ožujku predstavljena u Hard Placeu. Pozornica je uz glazbu njihova najveća ljubav i tamo gdje se najbolje osjećaju, stoga će okrugli rođendan proslaviti velikom turnejom. Već su odradili dobar dio koncerata, sredinom svibnja bili su i u Torontu u Kanadi, a sljedeći je na redu Osijek 27. svibnja. Slijede Slavonski Brod, Bosanska Krupa (BiH), nastup na CMC festivalu u Vodicama, Nedelišće, Valpovo, Duga Resa, potom veliki koncert u Zagrebu (Hala Park, 1.7.), a nakon toga Umag, Jezera, Klis, Matulji, Široki Brijeg (BiH), Posušje (BiH), Bač (SLO), Slavonski Kobaš, Ernestinovo, Delnice, Virovitica, Nova Kapela, Slavonski Brod (Slavonija fest CMC 200), Karlovac, Pula, Dugo Selo, Rugvica i Dubrovnik.

Foto: Branko Galičić