Indirekt otvara koncertnu sezonu u Zagrebu i to jako!
2. listopada 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Indirekt otvara koncertnu sezonu u Zagrebu i to jako!

Nakon uspješne ljetne sezone u Umagu, Indirekt Music & Art Festival vrijedno radi na jesenskom Showcase festivalu u Beogradu, a u međuvremenu otkriva prvo u nizu iznenađenja za zagrebačku publiku. U petak, 5. listopada, okosnica događanja će biti ono što Indirekt ide najbolje, intimno druženje i glazbeno umrežavanje u Kulturnom Centru Mesnička uz prijatelje i glazbene izvođače koji prolaze ispod mainstream radara.

Dogodilo se i to, Indirekt je počeo predstaljvati kvalitetne izvođače koji djeluju van granica Europe. Kulturni centar Mesnička je mjesto koje strastveno njeguje kulturu, stoga ne iznenađuje što je svoje mjesto u bogatom programu pronašao i istarski festival. Indirekt ne može pobjeći od ljetnog sounda, a KCM će u petak postati epicentar širenja pozitivne energije nastale spajanjem dva glazbena projekta u usponu s ekipom željne otkrivanja kvalitetne glazbe i plesne retro zabave. Bit će predstavljena dva izvođača na prekretnicama karijera, koji prvi put nastupaju u Hrvatskoj. Predviđen je intimni nastup za samo 80 sretnika.

Obožavatelji otkačenog dream popa Ariela Pinka, Mac DeMarcove šarmantne energije, brazilske tropikane 70-ih i 80-ih, veselih i melankoličnih melodija Mild High Cluba ili pak fanovi playlisti David Dean Burkharta će posebno cijeniti Paul Cherevicka i njegov sanjivi šesteročlani funky jazz-pop projekt, a podršku će mu pružiti Svemirkov miljenik, beogradski ROGI.

Paul Cherry se glazbom počeo baviti iz zabave, a produkt njegove neozbiljnosti je lo-fi EP “On Top”, koji je zapazila lokalna diskografska kuća Feeltrip. Ovo je bio prijelomni trenutak njegove karijere kada je odlučio glazbi pristupiti s dozom ozbiljnosti. Četiri godine proveo je istražujući glazbu, što je rezultiralo potpunom renovacijom zvuka s naznakama jazza i popa za nadolazeći album. Početkom 2018. počeo se izdizati iz mase kvalitetnih izvođača Chicaga objavivši album “Flavour” (Feeltrip), što mu je omogućilo otvaranje Pitchfork Music festivala, kao i prvu europsku turneju u sklopu koje stiže u Hrvatsku predstaviti sve okuse prvijenca. Nećete se ni osvrnuti, a uhvatit ćete se kako ga pjevušite kao Svemirkovu Vaniliju.

R O G I je aktualan glazbenik iz Beograda koji inspiraciju pronalazi u betonskom okruženju velegrada, gdje od buke i vreve nastaje pjevljiva oaza pop melodija bogatih aranžmana. Dominantni indie zvuk njegovog albuma “U Međuvremenu” je žanrovski veoma difuzan, pod utjecajem jazza, bossa nove, r&b-a, funka i soula, što nesumnjivo otkriva naslušanost glazbenika. Ovog puta u Zagreb stiže solo, sa širokim osmijehom i senzualnim glasom koji će otopiti vaša srca.

Kultni DJ Dom Smith na afteru će nas povesti na žanrovski rollercoaster aktualnih imena svjetske i domaće glazbene scene, dajući uvid u energiju kojom zrači i sam Indirekt festival.

Organizatori napominju da je ostalo svega još par ulaznica stoga požurite po svoj primjerak po cijeni od 40 kuna u KCM-u.