Edo Maajka na putu u plus predstavio novi singl “Ti meni ništa”
2. listopada 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Edo Maajka na putu u plus predstavio novi singl “Ti meni ništa”

Majka među reperima, Edo Maajka, publici se predstavlja drugim singlom s novog albuma “Put u plus”.

Riječ je o pjesmi “Ti meni ništa”, svojevrsnoj antiratnoj himni koja nosi univerzalnu poruku protesta protiv nasilja i ratnih sukoba.

“Mislim da je ovo jedna od mojih najboljih pjesama, zadovoljan sam u potpunosti s tom skladbom. Imao sam tekst i temu, bez refrena, ali s onim zadnjim “hajde da ja tebe udarim, a ti meni ništa”. Zapravo, sve je krenulo od te rečenice, imao sam neke skice koje sam radio kod Kooladea, ali nisam bio zadovoljan versovima i htio sam da se pjesma samo završi s tim chantanjem. Tražio sam s Yogijem neki etno gitarski dio, na to je uletio Mario s bas dionicom i to je bila njihova totalna igra. Zatim Mirsad s koračnicom na bubnju, ma sa svime sam zadovoljan u toj pjesmi. Čipkice su emotivno obojale pjesmu, ta neka muka i plakanje, materinsko, to je uvijek posljedica svakog sukoba i taj krik jako dugo traje, od rata do rata. To je jedna punokrvna antiratna pjesma u ova vremena kad se globalno potiče na predrasude i sukobe te mislim da će biti jedna od trajnijih pjesama koje sam napravio. Naježim se uvijek kad je izvodim.”, kaže o pjesmi autor Edo Maajka.

Pjesma je snimljena u studiju Morris u Zagrebu, a producent je sâm Edo Maajka koji se ovim albumom po prvi puta publici predstavlja kao glazbeni producent. Na pjesmi su sudjelovali članovi Edinog benda: Mirsad Dalipi (bubanj), Mario Rašić (bass), Yogi Lonch (gitara), Toni Starešinić (synth). Svoj umjetnički obol dale su i članice zbora “Čipkice”, a sve je miksao i masterirao Miro Vidović.

Novim albumom “Put u plus” Edo Maajka predstavlja svoj žešći zvuk koji je kombinacija vrsnog repanja i čvrstih gitarskih riffova, zvuk je to odličnog rock and rolla čime ovaj već proslavljeni hip-hop umjetnik širi područje svojeg glazbenog utjecaja. U tom smislu možemo očekivati i nove poklonike njegova zvuka. Kako zvuči novi Edo, publika i kritika moći će čuti na velikom glazbenom spektaklu 16. studenog u Domu sportova.