Zagrebački gosti Il Volo slavu stekli pjevanjem, a sad su snimili i film!
2. listopada 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Zagrebački gosti Il Volo slavu stekli pjevanjem, a sad su snimili i film!

alijanski trio IL VOLO, koji će 21. prosinca nastupiti u Areni Zagreb, snimili su  film ”Un amore cosi grande”, koji se počeo prikazivati u kinima.

Jedina talijanska grupa koja je ostvarila svjetski uspjeh na svim kontinentima i među svim generacijama nakon uspješno odrađenih turneja u Sjevernoj i Južnoj Americi te Europi, našla se i na filmskom platnu, u filmu ”Un amore cosi grande“ redatelja Cristiana De Mattheisa. Film govori o Vladimiru, dječaku ruskog podrijetla, s velikim talentom za operno pjevanje, koji nakon smrti majke odlazi u Veronu kako bi pronašao oca, a svoj put do uspjeha pronašao je u pjesmama zahvaljujući dečkima iz Il Vola.

Operni pop trio, koji čine bariton Gianluca Ginoble (23) te dva tenora Piero Barone (25) i Ignazio Boschetto (23), karijeru su započeli 2009., kao tinejdžeri u natjecateljskom showu ”Ti lascio una canzone”. Ispočetka su nastupali pojedinačno, a onda je redatelj showa Roberto Cenci došao na ideju da ih spoji u trio po uzoru na Tri tenora.

Prvi album “Il Volo” objavili su 2010. godine za europsko, američko i latinoameričko tržite. Već u prvom tjednu dospjeli su na deseto mjesto Billboard 200 – liste najboljih albuma, a vrtoglavi uspjeh prvijenca lansirao ih je u sam vrh glazbene industrije. Potvrda toga su dvije nominacije za latinoamerički Grammy za najboljeg novog izvođača i najbolji album.

Prije tri godine IL pobijedili su je festivalu Sanremo s pjesmom “Grande amore”, a istoimenu skladbu izveli su iste godine na Eurosongu u Austriji na kojem su osvojili treće mjesto. Do sada su objavili pet albuma i odradili 11 turneja. Posljednje dvije godine proveli su radeći na projektu Notte Magica, koji je posveta trima tenorima (Pavarottiju, Carrerasu I Domingu). Na projektu je kao izvođač i dirigent sudjelovao Domingo, a na albumu se nalaze neke od najpoznatijih pjesama koje je otpjevao slavni trojac.

Kako Il Volo zvuči uživo moći će se čuti već 21. prosinca u Areni Zagreb. Ulaznice za najavljeni spektakl mogu se kupiti u sustavu Eventim I na svim prodajnim mjestima Eventima.